Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Herbenoeming van de voorzitter en benoeming van de algemeen directeur tot bestuurder

Corporate   Persbericht

De raad van bestuur van Renault die op 15 december 2022 bijeen kwam, heeft unaniem besloten – op aanbeveling van het Governance and Compensation Committee – om tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 11 mei 2023 de herbenoeming van Jean-Dominique Senard als bestuurder voor te stellen. Onder voorbehoud van de stemmen van de aandeelhouders zal Jean-Dominique Senard aan het einde van de vergadering worden herbenoemd als voorzitter van de raad van bestuur.

De raad van bestuur heeft ook unaniem besloten om tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering voor te stellen om algemeen directeur Luca de Meo te benoemen tot bestuurder, als beloning voor het werk dat hij sinds 1 juli 2020 heeft geleverd en de successen die onder zijn leiding zijn behaald.

Verder is de raad van bestuur het unaniem eens over het voorstel, dat tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering zal worden ingediend, om Annette Winkler – voorzitter van het Strategy and Sustainability Committee – te herbenoemen als lid van de raad van bestuur.

Tot slot nam de raad van bestuur akte van de beslissing van Frédéric Mazzella om zijn functie als bestuurder vervroegd te beëindigen na afloop van de algemene vergadering in 2023. Hij legt zijn functie neer naar aanleiding van de evolutie van zijn verschillende professionele verplichtingen, met de recente lancering van zijn nieuwe avontuur Captain Cause in het bijzonder. De leden van de raad van bestuur en de voorzitter danken Frederic Mazzella hartelijk voor zijn bijdrage aan het Strategy and Sustainability Committee en zijn toewijding aan de raad van bestuur het afgelopen jaar.

over Renault Group