Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Veiling van mobiel kunstwerk voor stichting KiKa

Kunstzinnige Renault Twizy schittert op Masters of LXRY

Persbericht

Een door kunstenaar Jacques Tange beschilderde Renault Twizy steelt in meerdere opzichten de show tijdens de Masters of LXRY 2013 (voorheen Miljonair Fair) van 12 t/m 16 december. Hij trekt door zijn kleurrijke uiterlijk niet alleen de aandacht, het elektrisch aangedreven mobiele kunstwerk dient ook een goed doel. Hij gaat namelijk onder de hamer en de opbrengst van de veiling is bestemd voor de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

De beschilderde Renault Twizy valt direct op. Het is een kleurrijke creatie met een vrolijke uitstraling, passend bij de levenssfeer van kinderen. Daarom lijkt het Renault en kunstenaar Jacques Tange dan ook een logische gedachte om de opbrengst van de veiling van deze unieke Twizy te schenken aan de organisatie die zich voor de gezondheid van kinderen inspant: de stichting KiKa, die sinds 2002 onderzoek financiert naar kinderkanker, in de overtuiging dat hiermee steeds meer patiëntjes kunnen uitzien naar een gezonde en daarmee vrolijke toekomst.

Renault verwacht dat deze unieke Twizy een flink bedrag oplevert. De auto gaat ‘onder de hamer’ tijdens een speciaal KiKa-evenement op 30 maart 2014. Bezoekers van Masters of LXRY en andere geïnteresseerden kunnen met het doorgeven van hun gegevens nu al een bod uitbrengen via www.kika.nl.

Jacques Tange verleende met veel plezier en gedrevenheid zijn medewerking aan dit project. De kunstenaar is in binnen- en buitenland zeer succesvol met zijn werk en is ook gelauwerd met de titel ‘Kunstenaar van het Jaar 2005/2006’. In de afgelopen maanden heeft Tange in zijn atelier gewerkt aan de beschildering van de Twizy, die ter beschikking is gesteld door Renault-dealer Dorzo in Vlaardingen.

Nog meer Twizy op Masters of LXRY
De Renault Twizy schittert ook nog op een ander podium tijdens de beurs voor liefhebbers van de top in luxe en premium producten. Dat is op de stand van B4-bikes, een Nederlandse producent van uiterst exclusieve en bijzondere elektrische fietsen – stoere tweewielers met het uiterlijk van een klassieke Amerikaanse motorbike. Al even apart om te zien en mee te rijden als de Twizy. En de voertuigen hebben een gemeenschappelijke deler: door hun emissievrije aandrijving dragen ze bij aan de duurzaamheid en een schoner leefmilieu.

Tags Beurs Twizy

over Renault Group