Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Lagere uitstoot voor de Renault Kangoo Express: 112 G CO2/KM

Bedrijfswagens   KANGOO

Op de laatste Salon van Genève heeft Renault de Kangoo met de dieselmotor ENERGY dCi 90 gepresenteerd. Met deze afgeleide van de ENERGY dCi 110, een bundeling van de nieuwste technologieën, is de Kangoo de zuinigste auto in zijn klasse.

Een paar maanden later is Renault, in het kader van zijn ‘Kaizen’-methode voor voortdurende verbetering van het rendement van zijn motoren, erin geslaagd om de CO2-uitstoot voor de Kangoo Express terug te brengen. De auto heeft nu een uitstoot van 129 g CO2/km1 voor de versies dCi 75 en 90, en zelfs 112 g CO2/km1 (4,3 l/100 km) voor de versies Energy dCi 75 en 90 (uitgerust met Stop&Start en Energy Smart Management). Hiermee vestigt de Kangoo Express vanaf september een nieuw uitstootrecord en versterkt hij zijn positie als de zuinigste auto van het segment. Daarnaast valt hij hiermee in de 20% bijtelling regeling. Ook na 1 januari 2013. Concreet is de besparing in kilometerkostprijs van de ENERGY-motor in vergelijking met de verbeterde dCi 90, 12%. Dit percentage bevat de brandstofbesparing en de besparing op onderhoud (na 40.000 km) voor een periode van 36 maanden / 90.000 km. Dit nieuwe uitstootrecord zorgt ervoor dat de Europese leiderspositie van de Kangoo Express versterkt kan worden. De bedrijfswagenversie vertegenwoordigde eind juni 18,6% van de markt van de kleine bestelwagens in Europa, vooral dankzij zijn aanbod op maat met 3 lengtes voor de wielbasis (Compact, Express en Maxi) en 2 soorten motoren: een verbrandingsmotor en een elektrische motor. De Kangoo Express ENERGY STOP & START is leverbaar vanaf € 13.190,- (excl. BTW & BPM). Technische kenmerken van de Energy dCi 90 en 75, in het kort:

  • 4 cilinder turbomotor, 8 kleppen, 1.5 liter (1.461 cm³)
  • Stop & Start-systeem
  • Energieregeneratie bij het remmen/vertragen (ESM)
  • Lage druk EGR
  • Klepstoters nokkenas met DLC-coating (Diamond-Like Carbon)
  • ANI-verstuivers (aparte instelling van de hoek van het verstuivermondstuk) Voor meer informatie over de Kangoo Energy dCi 75 en 90 verwijzen we u naar het persbericht van 23 februari 2012.

Persmap downloaden (PDF).

over Renault Group