Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Laurens van den Acker spreekt tijdens Dutch Design Week 2023

Persbericht   Renault

Renault is dit jaar wederom aanwezig tijdens Dutch Design Week (DDW), dat momenteel in volle gang is. Door heel Eindhoven zijn de 35 elektrische Renault Megane E-Tech electric ‘Design Rides’ te zien en ook de Renault stand in het Klokgebouw wordt druk bezocht. Een hoogtepunt komend weekend is Laurens van den Acker, Chief Design Officer Renault Group. Hij geeft aanstaande zaterdag op 28 oktober om 14.30 op de Renault stand een presentatie over het ontwerpproces van de nieuwe Renault Scenic E-Tech electric.

Met de Scenic Vision conceptauto gaf Renault in 2022 al een voorproefje van hoe auto’s duurzamer ontworpen kunnen worden, maar hoe breng je dit in de praktijk? Aan de hand van het thema ‘Van Scenic Vision naar Scenic E-Tech Electric’ gaat de Chief Design Officer van Renault Group dieper in op het ontwerpproces van een auto en hoe daarin al duurzame keuzes worden gemaakt.

Om vooruitstrevende, verantwoordelijkere en veiligere mobiliteit beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen is een nieuwe kijk op auto’s en hoe we die gebruiken vereist. Het betekent dat de impact van auto’s op het milieu gedurende hun levenscyclus verminderd zal moeten worden: van ontwerp en productie, op de weg tot het einde van hun levensduur.

Laurens van den Acker geeft hier een helder antwoord op vanuit de visie van Renault. Dat doet hij aan de hand van de volledig nieuwe Renault Scenic E-Tech electric. Deze vijfde generatie van de Renault Scenic, die tijdens DDW 2023 voor het eerst in Nederland is te zien, is het eerste productiemodel van Renault dat de nieuwe ontwikkelingsstrategie van het merk vertaalt.

De presentatie van Laurens van den Acker vindt plaats op zaterdag 28 oktober vanaf 14.30 uur op de Renault stand in het Klokgebouw en is voor iedere DDW-bezoeker toegankelijk.

Lees hier meer over Renault tijdens Dutch Design Week 2023.

over Renault