Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault klaar voor Dutch Design Week 2023

Renault staat klaar om te schitteren tijdens Dutch Design Week (DDW), het grootste designevenement van Noord-Europa dat dit jaar van 21 t/m 29 oktober in Eindhoven wordt gehouden. Als partner van DDW pakt het merk uit met vier modellen die op de Renault stand worden getoond en 35 Renault Megane E-Tech electric modellen ‘Design Rides’ die worden ingezet als 100% elektrische shuttledienst. Bovendien zal Laurens van den Acker, Chief Design Officer van Renault Group, 28 oktober een presentatie geven op de Renault stand in het Klokgebouw.

RENAULT IN HET KLOKGEBOUW

De volledig nieuwe, vijfde generatie Renault Scenic E-Tech electric is tijdens de DDW voor het eerst in Nederland te zien. Met deze elektrische familieauto tilt Renault duurzaam ontwerpen en ontwikkelen naar een hoger niveau. Zo is tot 24% van de toegepaste materialen gerecycled en is 90% van de auto aan het einde van zijn levensduur recyclebaar, inclusief de batterij. Daarmee markeert de Scenic E-Tech electric een belangrijke stap in de verwezenlijking van de ambitie van Renault Group om koolstofneutraal te zijn in Europa tegen 2040 en wereldwijd tegen 2050.

Behalve de Scenic E-Tech electric worden op de Renault stand in het Klokgebouw in Eindhoven ook drie unieke conceptauto’s tentoongesteld die voortvloeiden uit samenwerkingen met gerenommeerde designers: de Twingo x Sabine Marcelis, de R5 Diamant by Pierre Gonalons en de R4 Suite n4 by Mathieu Lehanneur.

DESIGN RIDES

Verder is Renault tijdens DDW duidelijk zichtbaar in Eindhoven. Het merk stelt 35 exemplaren van de Renault Megane E-Tech electric beschikbaar als zogeheten ‘Design Rides’. Deze 100% elektrische modellen worden ingezet als comfortabele, emissievrije shuttledienst om de circa 350.000 bezoekers te vervoeren tussen de ruim honderd verschillende locaties van DDW in Eindhoven. De Design Rides zijn direct herkenbaar aan de DDW-bestickering en een opvallend, uniek designobject van een deelnemende ontwerper op het dak.

LAURENS VAN DEN ACKER

Op zaterdag 28 oktober kunnen bezoekers van DDW ook aanschuiven bij een presentatie van een speciale gast. Niemand minder dan Laurens van den Acker, Chief Design Officer van Renault Group, neemt je mee in het proces van ontwerp naar productie met de nieuwe Renault Scenic E-Tech electric als voorbeeld. De presentatie ‘Van Scenic Vision naar Scenic E-Tech electric’ start om 14.30 uur voor de bezoekers van Dutch Design Week op de Renault stand in het Klokgebouw.

over Renault