Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Meer dan een naam: Renault Kardian begin van internationale strategie

Renault   RENAULT STORY

Renault heeft de naam bekend gemaakt van een nieuw model voor het B-SUV segment, dat tevens de start van een nieuw internationaal productoffensief markeert: de Renault Kardian. Deze toekomstig urban SUV zal eerst in Zuid-Amerika op de markt komen. Er is gekozen voor een modelnaam die robuustheid en wendbaarheid aan elkaar verbindt en internationaal aansprekende medeklinkers bevat. Maar wat betekent deze naamgeving en welke gedachten roept die op? Sylvia, Modelnaam Strategie Manager binnen de Renault Global Marketing afdeling, gaat er dieper op in en legt uit welke ideeën en associaties ter tafel zijn gekomen bij het ontstaan van dit model voor de wereldwijde markt.

Een klant legt een associatie met een auto via een naam, die een bepaalde gedachte en gevoel oproept. In het SUV en crossover segment wekken modelnamen de indruk van kracht en wendbaarheid. Bij Renault heeft een aantal modellen om die reden een naam die begint met een krachtige ‘K’-klank: Koleos (2008), Captur (2013), Kaptur (2016) Kadjar (2015), Kwid (2015) en Kiger (2021). Als eerste van een toekomstige internationale modelrange zet de volledig nieuwe Renault Kardian deze lijn van sterke en onderscheidende autonamen voort.

Sylvia, Modelnaam Strategie Manager binnen de Renault Global Marketing afdeling: “De volledig nieuwe Renault Kardian is de jongste modelnaam in ons gamma en representeert de Renaulution op een internationaal podium. We spreken de lettercombinatie uit op zijn Frans, omdat Renault een Frans merk is – het is een beetje als de ‘French Touch.”

EEN NAAM DIE ZINSPEELT OP BESCHERMING EN INTENSITEIT

Niettemin stamt de nieuwe modelnaam Renault Kardian van de Engelse taal. Op het eerste gehoor doet de naam denken aan ‘guardian’, daarmee bescherming en sterkte symboliserend. De krachtige medeklinkers – K, R en D – versterken die indruk. De naam is echter ook verbonden aan nog een ander sterk beeld. Sylvia: “Wat de Renault Kardian zo interessant maakt is de wijze waarop die aan wendbaarheid doet denken. Hij doet je denken aan cardiosport – sport, momentum en adrenaline.” De zachtere klanken in het woord doen je ook denken aan een vooruitzicht. “De wijze waarop de naam is gestructureerd rond de twee ‘A’s, XaX-XXaX, zinspeelt op de veiligheid van het voertuig”, zegt Sylvia. Tot slot kan je het woord ‘car’ ontwaren in de eerste lettergreep van Kardian – een betere symboliek is haast niet denkbaar!

EEN NIEUWE STAP IN KADER VAN RENAULUTION

De volledig nieuwe Renault Kardian zal de internationale positie van Renault versterken. Hij debuteert binnenkort op de Latijns-Amerikaanse markt, waarna de verkoop start in andere landen op de wereld. “Deze auto illustreert de Renault Renaulution strategie wereldwijd, met een modelnaam die mensen associëren met technologie, veiligheid en veel ruimte, rijplezier en wendbaarheid”, zo besluit Sylvia.

over Renault