Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Clio Cup Benelux oogt goed twee maanden voor de aftrap

Merkencup beste voorbereiding op TCR toerwagens

Autosport

We staan nu op goed anderhalve maand voor de start van de tweede editie van de Clio Cup Benelux. Het meest succesvolle merkenkampioenschap van de Benelux heeft al heel wat betaalde inschrijvingen ontvangen en heel wat rijders maken zich op om hetzelfde te doen. Bij de inschrijvingen zijn gekende formaties en rijders, maar ook teams van buiten de Benelux hebben de Clio Cup der Lage Landen in hun agenda opgenomen. Ondertussen heeft de organisatie nog het één en ander voor te stellen.

Op de Racing Show van Luik bleek eerder deze winter dat wie aan Cup-racen in de Benelux denkt, in de eerste plaats aan de Clio Cup Benelux denkt. De mooie meetings, de haalbare budgeten en het feit dat iedere rijder maar liefst twee en half uur kan rijden per weekend, zijn maar enkele van de elementen die ook heel wat nieuwkomers aanspreken. Ook de kwaliteit van de Renault Clio 3 en 4, vorig jaar vielen amper technische problemen te noteren, is een zeer sterk argument om aan de Clio Cup Benelux deel te nemen. Uiteraard speelt ook de echte sportieve strijd is, zonder Balance of Performance, pitstopbestraffingen of andere kunstmatige ingrepen, een grote rol om voor de bekende Franse merkencompetitie te kiezen. De beste rijder wint en de mix van ervaren rijders en jong talent, maakt van de Clio Cup Benelux een kweekvijver van de toppers van morgen.

Ondertussen ontving de organisatie al meerdere bevestigingen van de bekende Nederlandse teams, met de eerste inschrijvingen, terwijl ook 4 à 5 teams uit België duidelijk te kennen geven dat ze in 2015 mee willen racen. “Uiteraard laten wij het aan de teams om als eerste te communiceren over de details van hun deelname”, aldus Joost Custers, de Series Manager van de Clio Cup Benelux. “Maar de top van vorig jaar is er alvast weer bij, net als enkele nieuwe namen. Ook uit België hebben jonge talenten aangegeven te willen racen. Zij waren succesvol op clubniveau en willen het vak nu echt leren. De grote Nederlandse teams willen terug deelnemen, met meerdere wagens. Ook in België groeit de interesse gestaag en ons doel is om net als vorig jaar weer een mooi startveld te krijgen van om en bij de 20 à 25 wagens. Bovendien, en dat doet ons veel plezier, hebben we al aanvragen gekregen uit Zweden, met bevestiging voor de eerste race, Frankrijk, Turkije en Spanje. De Clio Cup Benelux wint zo internationaal aan uitstraling en dat is goed.”

TCR Benelux
Last but not least dienen ambitieuze rijders met het oog op de nieuwe Benelux toerwagenklasse TCR te weten dat de Clio Cup Benelux een perfecte voorbereiding is. “De Clio is een voorwielaangedreven wagen met een soortgelijke versnellingsbak als de Clio. Je leert bij ons in peloton rijden en close racen. Ik zou zeggen voor de ambitieuze rijders: bereid je alvast voor in onze Cup 2015. Zowel de Clio 3 als Clio 4 zijn daarvoor perfect geschikt!”

Ondertussen valt er nog heel wat nieuws te rapen en wij sommen dat even voor u op:

RTL voor Clio 4 en Clio 3
De Clio Cup Benelux zal ook in 2015 weer op Tv te zien zijn, nu ook in Nederland. Een akkoord met een bekende zender is zo goed als afgerond en weldra worden de details bekend gemaakt. “We gaan daarin evenredig werken met Clio 4 en Clio 3!”

Clio Cup Rookie 2015
Nieuw in de Clio Cup Benelux 2015 is de Clio Cup Rookie 2015. “We merkten dat nieuwkomers, niet noodzakelijk alleen de jongere rijders, een beetje een onderlinge strijd misten, zoals we dat wel voor de jonge rijders hebben met de klassering Clio Juniors. De titel kampioen Clio Cup Rookie 2015 wordt toegekend aan de piloot, die slechts in één of twee seizoenen (gedeeltelijk) in een merkencup van Renault heeft gereden en dus eigenlijk ‘nieuw’ is. Ook mag de rijder nooit beschikt hebben over een Internationale A, B of C vergunning of gelijkaardig. Overigens opgepast, de uiterste leeftijd om aan de Clio Cup Junior deel te nemen, is gebracht op 1/1/1992. Ook de Fair Play prijs, met daaraan verbonden een set banden, blijft behouden.”

Clio 3 Challenge 2015
Misschien is de boodschap nog niet voldoende verspreid, maar ook in 2015 zal de Renault Clio 3 vast onderdeel van de Clio Cup Benelux deel uitmaken. Ondertussen hebben al meerdere Belgische en Nederlandse teams aangegeven met de Clio 3 te willen verder gaan en dus verwachten we ons ook aan heel wat strijd in het peloton van de atmosferische 2-liter Clio.

Testdag
Op dinsdag 24 maart wordt het seizoen 2015 definitief afgetrapt. Op Circuit Park Zandvoort staat dan de media en testdag op het programma, waarbij heel de dag zal gereden worden. Teams kunnen er rijders laten kennis maken met de Clio, de pers is welkom en ook alle fans kunnen komen genieten van onze wagens.

Meer informatie: https://www.facebook.com/RenaultClioCupBenelux

Tags Clio Cup
foto's

over Renault Group