Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Bloemkunstenaar Menno Kroon ontwerpt Twingo “La vie en fleur”

Met bloemen beklede Renault Twingo onthuld

Personenauto's

SCHIPHOL-RIJK – Vanwege het verkoopsucces van de Renault Twingo en de komst van de nieuwe Twingo, heeft de bekende Amsterdamse bloemkunstenaar Menno Kroon zijn visie op de Twingo onthuld.

Bloemen, vogels, lieveheersbeestjes, hartjes, gelukspoppetjes, stoelhoezen van schapenvacht, een tapijt van gras, een dak bekleed met rozenblaadjes en een grote picknickmand achterin. De Renault Twingo van kunstenaar Menno Kroon straalt een en al blijheid uit. En dat is precies de bedoeling: ‘Het is een echte “Happiness-auto”’, zegt Kroon bij de onthulling van de Twingo, in zijn atelier in Cothen. ‘Ik heb de Twingo altijd al heel leuk en praktisch gevonden. Toen Renault mij benaderde om eenmalig een bijzonder interieur te ontwerpen voor de nieuwe Twingo, wist ik ook meteen dat het een blije auto zou worden. En dat is ook gelukt; in deze Twingo “La vie en fleur” neem je het buitenleven mee naar de stad en rijd je vrolijk rond.’

Persoonlijke touch
Het leuke aan de nieuwe Twingo is dat iedereen – net als Menno Kroon – zijn eigen, unieke variant kan ontwerpen. Renault biedt namelijk meer mogelijkheden dan ooit om zowel de buitenkant als het interieur van de auto te customizen. Met de keuze uit diverse carrosseriekleuren, wielen, stripings, spiegelkappen, de uiteinden van de stootstrips op de flanken zijn letterlijk duizenden verschillende Twingo’s te creëren – tegen een betaalbare prijs. Van speels of sportief tot vrouwelijk en elegant – er is een Renault Twingo in elke stijl!

Nieuw design
De Twingo is al jaren een van Renaults populairste modellen. In 2011 was het zelfs met ruim 21.000 exemplaren de een na bestverkochte auto van Nederland.
De nieuwe Renault Twingo, die sinds afgelopen maand bij de dealer te bewonderen is, is het eerste model met de nieuwe designidentiteit van Renault ontworpen door Nederlander Laurens van den Acker. De voorkant van de auto, met het prominente Renault-logo en de expressieve koplampen, is het meest typerend voor de nieuwe stijl.

Schone, zuinige motoren
De nieuwe Twingo is qua motoren ook toonaangevend in zijn segment. Het model heeft nu al een CO2-uitstoot van slechts 90 g/km met de dCi 85-dieselmotor en van 105 g/km met de 1.2 16V 75-benzinemotor, maar zal in de loop van 2012 recordniveaus bereiken met 85 g CO2/km voor dieselversie en 102 g/km voor benzinemotor. De vanafprijs van de nieuwe Renault Twingo is € 8.490,- inclusief BTW en BPM.

Over Menno Kroon
Bloemenkunstenaar Menno Kroon zit al 25 jaar in het vak en is een gerenommeerde naam binnen de internationale bloemen- en stylingbranche. Sinds twintig jaar heeft Kroon een luxe bloemenwinkel in Amsterdam-Zuid, maar hij is ook actief vanuit zijn atelier in Cothen. Samen met zijn team verzorgt Kroon bloemen en styling in de breedste zin van het woord: van mooie boeketten tot de aankleding van evenementen in binnen- en buitenland. Zie voor meer informatie www.mennokroon.nl.

Tags Twingo

Over Renault Group