Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Michael en Sebastiaan Bleekemolen winnaars Renault Clio Cup Benelux tijdens Masters weekend op Zandvoort

Autosport

Michael en Sebastiaan Bleekemolen zijn de winnaars van de Renault Clio Cup Benelux tijdens de ADAC Masters op Zandvoort. In race 1 op zaterdag ging het in de eerste ronde helaas mis met Sebastiaan Bleekemolen en Rene Steenmetz. Verder rijden was voor beiden helaas niet meer mogelijk. Michael Bleekemolen was de spreekwoordelijke derde die er mee heen ging. Overall winnaar van de gezamenlijke race met de Clio Cup Central Europe was de snelle Duitse rijder Andreas Stucki met een mooie 2e plaats voor Dillon Koster.

Race 2 op zondag ging van start onder zware regenval en toen liet de familie Bleekemolen zien dat Zandvoort hun thuiscircuit is: Sebastiaan wint op een opdrogende baan soeverein voor vader Michael met op een knappe derde plaats de sterk rijdende Marcel ter Horst voor Andreas Stucki.
Sebastiaan Bleekemolen: “Ik ken het circuit natuurlijk op mijn duimpje. Dat is natuurlijk een voordeel. Mooi dat de auto na de schade van zaterdag zo goed liep en het was gaaf mijn vader in de achteruitkijkspiegel te zien” Michael Bleekemolen: “ Ik ben altijd al een snelle starter, ik ging meteen naar de 2e plaats. We weten natuurlijk precies hoe we hier moeten rijden. In de regen is de ideale lijn een totaal andere als bij droog weer. Mooi dat ik nog steeds voorin zit. Op mijn leeftijd moest ik er anders allang mee ophouden”

De volgende race is van 30 september tot en met 2 oktober tijdens het ADAC GT weekend op Hockenheim(D)

Tags Clio Cup

over Renault Group