Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Miljoenste Renault Trafic uit Sandouville krijgt Nederlandse eigenaar

Persbericht   TRAFIC

De eerste Renault Trafic werd geproduceerd in Frankrijk (Creil) en de tweede generatie in Spanje (Barcelona) en het Verenigd Koninkrijk (Luton). In 2010 besloot Renault de productie van de Trafic weer naar Frankrijk te halen. Deze keer in Sandouville waar de productie in 2014 van start ging. De Renault Trafic wordt nu uitsluitend in Sandouville geproduceerd.

De fabriek in Sandouville werd geopend in 1964 en produceerde de eerste vijftig jaar voornamelijk de Renault modellen voor de hogere segmenten. In 2014 verlegde de fabriek zijn specialisatie naar lichte bedrijfsauto’s. Op 23 mei 2023 rolt de miljoenste Renault Trafic van de band, klaar voor een Nederlandse klant.

UITGEBREIDE KEUZE UIT VARIANTEN

Sinds 1980 heeft Renault meer dan 2,4 miljoen exemplaren van de Trafic verkocht in meer dan vijftig landen wereldwijd. In Europa behoort de Trafic tot de drie bestverkochte bestelauto’s (Van 1-segment). De Trafic is dan ook ideaal voor professionals: met een hoog laadvermogen, een modulaire bouw en een breed aanbod aan motorvarianten. Bovendien wordt het gamma de komende maanden nog aangevuld met een volledig elektrische variant.

Ook qua carrosserieën is er volop keuze. Als bedrijfsauto is de Trafic leverbaar als bestelbus, met dubbele cabine en als chassis-cab, geschikt voor een opbouw van een van de meer dan 350 door Renault Pro+ goedgekeurde carrosseriebouwers. Als personenauto is de Trafic leverbaar als Combi of de meer luxueuze Spaceclass. Er is zelfs een campervariant, in de vorm van de SpaceNomad. Kortom, er is maatwerk leverbaar voor iedere klant.

HEKSTRA KOOPT MILJOENSTE RENAULT TRAFIC

Hekstra is een familiebedrijf gespecialiseerd in rieten daken. Het bedrijf is altijd trouw gebleven aan zijn oorsprong, terwijl het steeds verder groeide met het bouwen van traditionele, maar duurzame huizen. Het bedrijf werd opgericht in 1929. Inmiddels staat met Romke Hekstra de vierde generatie Hekstra’s aan het roer. Al vele jaren gebruikt het familiebedrijf de Renault Trafic voor de ritten naar hun projecten in heel Nederland.

Heinz-Jürgen Löw, SVP Light Commercial Vehicles bij Renault, en Philippe Sourget, fabrieksdirecteur in Sandouville, overhandigen Romke Hekstra dinsdag 23 mei 2023 de sleutels van een zwarte Renault Trafic met dubbele cabine. Dit is de miljoenste Trafic van de derde generatie die is geproduceerd sinds de productie in 2014 in Sandouville van start ging.

Heinz-Jürgen Löw: “Ik ben zeer verheugd om Romke Hekstra persoonlijk de sleutels te mogen overhandigen van de miljoenste Renault Trafic die in de fabriek in Sandouville is geproduceerd. De meeste van onze klanten hebben een verhaal bij onze lichte bedrijfsauto’s. Het is voor ons van groot belang om hen auto’s te bieden met een lange levensduur en waar zij met hun bedrijf altijd op kunnen rekenen. Hekstra richt zich op de klant als persoon, innoveert en anticipeert met een duurzame benadering op de uitdagingen van vandaag. Iets waar wij volledig achter staan.”

SANDOUVILLE BLIJFT GROEIEN IN 2023

Vanwege het succes van de Renault Trafic, en om verder uit te kunnen breiden, neemt de fabriek in Sandouville in twee jaar tijd (2022 en 2023) 360 extra werknemers aan. In 2022 werden al 205 extra werknemers aangenomen. Op 4 mei 2023 maakte de fabriek bekend dat het in 2023 nog eens 105 werknemers op vaste basis in dienst neemt, plus 50 werknemers met tijdelijke contracten. Deze werknemers bedienen de machines en vervullen de functies van managers en technici. Het doel is ook om 30% van deze vacatures in 2023 in te vullen met vrouwelijke werknemers.

Deze wervingscampagne is onderdeel van de overeenkomst Re-Nouveau France 2025, die de banden tussen de Renault Group en Frankrijk verder aanhaalt. Alle drie de vertegenwoordigende unies van de Group (CFE-CGC, CFDT en FO) hebben de overeenkomst ondertekend.

In 2010 besloot Renault de Trafic in Sandouville te gaan produceren. Het investeerde 230 miljoen euro om de fabriek klaar te maken voor de productie van lichte bedrijfsauto’s. De productie ging in 2014 van start en inmiddels lopen iedere dag zeshonderd exemplaren van de Renault Trafic van de band. Dat is één Trafic per iedere tachtig seconden. Zo’n 75% van alle tot nu toe geproduceerde exemplaren van de Renault Trafic is in Frankrijk geproduceerd. De geavanceerde fabriek maakt zich nu ook klaar voor de productie van de Trafic E-Tech electric. De eerste exemplaren daarvan worden al dit jaar geproduceerd.

De 1.677 werknemers van de fabriek in Sandouville produceren ook modellen voor Nissan (Primastar) en Renault Trucks (Trafic Red Edition). Daarnaast gaan deze werknemers de uitdagingen aan rondom de energietransitie, het terugdringen van CO2-emissie (de fabriek is in februari 2023 gecertificeerd met ISO 50001-energiemanagementsystemen), digitalisering van processen en innovatie.

over Renault Group