Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Mobilize Fast Charge: het nieuwe snellaadnetwerk in Europa

Mobilize   Persbericht

Om het gemakkelijker te maken om met een elektrische auto grote afstanden af te leggen, lanceert Mobilize een netwerk van snellaadstations onder de naam Mobilize Fast Charge. De uitrol in Europa is afhankelijk van de dekkingsgraad en potentie van snellaadstations in de diverse landen. De stations worden voornamelijk gerealiseerd bij Renault dealervestigingen die zich op minder dan vijf minuten van een snelweg bevinden. Halverwege 2024 moeten in heel Europa 200 stations gerealiseerd zijn, waarvan negentig in Frankrijk.

De laadstations van Mobilize Fast Charge zijn 24/7 geopend. Elke station biedt zes snelladers met een vermogen tot 400 kW, waarmee het behoort tot de krachtigste snellaadnetwerken van Europa. Uiteindelijk zullen bestuurders van elektrische auto’s in alle gemoedsrust van Hamburg naar Sevilla kunnen rijden.

“Een van de doelstellingen van Mobilize is om mobiliteit schoner en toegankelijker te maken. Mobilize Fast Charge draagt hieraan bij door bestuurders van elektrische voertuigen toegang te bieden tot ultrasnelle laadpunten, ongeacht het merk en model. Om dit project te realiseren, steunt Mobilize op de sterke punten van Renault Group: de dichtheid van het dealernetwerk en de expertise van Mobilize Power Solutions,” zegt Clotilde Delbos, algemeen directeur van Mobilize.

Bevoorrechte toegang tot een ontspannings- en dienstenzone

Tijdens het opladen hebben bestuurders toegang tot een rustige en comfortabele ontspanningsruimte waar een kopje koffie of een snack kan worden genuttigd, gebruik kan worden gemaakt van wifi, telefoons of laptops kunnen worden opgeladen en zelfs op een gameconsole kan worden gespeeld. Mobilize laadpashouders genieten bovendien van voorkeurstarieven bij alle snellaadstations van Mobilize Fast Charge.

Innovatieve oplossing om impact van snelladen te beperken

Om de impact van de snellaadstations op het elektriciteitsnet te beperken, steunt het laadsysteem op een intelligent energiebeheersysteem in combinatie met een stationair opslagsysteem met batterijen uit elektrische voertuigen. Bij sommige vestigingen zal ook zonne-energie worden opgewekt.

Het opslagsysteem is in staat zijn om direct 600 kW vermogen te leveren, ook als meerdere auto’s tegelijkertijd worden opgeladen. Het systeem dempt ook de impact op het elektriciteitsnet, verlaagt de kosten van de netaansluiting en biedt ultrasnelle laadsessies tegen de beste prijs.

Mobilize Power Solutions, expert in laadoplossingen

Het volledige project wordt gemanaged door Mobilize Power Solutions, de tak van Mobilize die zich specialiseert in op maat gesneden laadoplossingen voor elektrische auto’s en plug-in hybrides. Na de uitbreiding op de zakelijke markt en de recente focus op de particuliere markt, stelt Mobilize Power Solutions zijn expertise nu ook ten dienste van EV-rijders die lange afstanden afleggen.
Mobilize Power Solutions heeft voorstudies uitgevoerd om voor elk geplande laadstation van Mobilize Fast Charge de best mogelijke locatie en grootte te kunnen bepalen.

over Mobilize