Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Mobilize, het nieuwe merk voor mobiliteit en energiediensten

Mobilize   Persbericht

Mobilize richt zich op mensen die gebruik willen maken van duurzamere, gedeelde vormen van mobiliteit. Mobilize komt tegemoet aan nieuwe behoeften en promoot duurzame ecosystemen voor energie. Dit ligt in lijn met het doel van Groupe Renault om CO2-neutraal te worden en met de ambitie om circulaire economische waarde te creëren.

Mobilize, een merk met een missie

Mobilize gaat verder dan auto’s. Het biedt nieuwe manieren om mensen en goederen te vervoeren, met of zonder auto. Het nieuwe mobiliteitsaanbod voldoet aan de verwachtingen van eindgebruikers, bedrijven, steden en regionale overheden.

Mobilize brengt de activiteiten van Groupe Renault op het gebied van mobiliteit, energie en data-gerelateerde oplossingen samen en gebruikt daarbij de expertise van RCI Bank & Services.

“Samen met verschillende partners is ons doel om het gebruik van auto’s te maximaliseren met vereenvoudigde, duurzamere en toegankelijke mobiliteit voor mensen en goederen, waarbij we ook de impact op het milieu verkleinen.”

Het bevordert het opzetten van samenwerkingen en nieuwe ecosystemen waarmee aanzienlijk sneller kan worden gewerkt en opgeschaald. Ook helpt het bij het oplossen van de grote uitdagingen waar de automotive-industrie voor staat:

 • Het verkleinen van de kloof tussen kosten en gebruik, aangezien auto’s gemiddeld 90% van de tijd niet worden gebruikt
 • Het verbeteren van de restwaarde, om te voorkomen dat de nieuwe voertuigen na drie jaar 50% van hun waarde verloren hebben
 • Bijdragen aan de doelstelling voor CO2-neutraliteit

“We omarmen de verandering in de autowereld, die verschuift van autobezit naar gebruik, waar en wanneer je die nodig hebt. Ook buiten automotive biedt Mobilize een groot aanbod van innovatieve diensten op gebied van mobiliteit, energie en data. Samen met verschillende partners is ons doel om het gebruik van auto’s te maximaliseren met vereenvoudigde, duurzamere en toegankelijke mobiliteit voor mensen en goederen, waarbij we ook de impact op het milieu verkleinen”, zegt Clotilde Delbos, CEO Mobilize.

Een unieke combinatie van hardware en software, specifieke voertuigen en diensten in algemeen toegankelijke ecosystemen

Mobilize biedt flexibele mobiliteitsdiensten voor mensen en goederen, aangepast op de veranderende verwachtingen van klanten, bedrijven en gemeenten. Het richt zich op de situaties in de praktijk van alledag en biedt naadloze oplossingen als aanvulling op traditionele mobiliteitsmodellen met autobezit. Dat gebeurt met circulaire en deeleconomieën en met promotie van een intensiever gebruik van goederen. Zo draagt Mobilize bij aan een duurzamere toekomst.

Met een potentieel van meer dan 6.000 Renault dealers in Europa is Mobilize bovendien in staat om mobiliteitsoplossingen te bieden voor een periode van één minuut tot meerdere jaren, in steden en dorpen in een hele regio.

Mobilize brengt ook zijn bestaande portfolio van innovatieve startups op gebied van mobiliteit en energie naar een hoger plan, om zo te beste oplossingen te bieden voor zijn klanten.

 • Doelgerichte voertuigen voor mobiliteitsdiensten
  Mobilize heeft een sterk concurrentievoordeel, aangezien het op de mobiliteitsmarkt toetreedt met behulp van de expertise van Groupe Renault: voertuigontwerp en -productie en EV-leiderschap.
  Mobilize profiteert van toegewijde techniek- en designteams en zal een reeks doelgerichte voertuigen aanbieden. Gemaakt voor intensief gebruik, modulair, robuust en 100% elektrisch. Daarmee voldoen de voertuigen aan de cruciale behoeften van nieuwe mobiliteit: autodelen, ritten op oproep, last mile delivery en on-demand vervoer.
 • Gemakkelijker wagenparkbeheer dankzij financieringsdiensten
  RCI Bank & Services is een vooraanstaande partner waarmee Mobilize eenvoudige toegang biedt tot financiële oplossingen. Van abonnementen en lease tot betaling per gebruik. Op deze manier kunnen de kosten voor wagenparkbeheer variabel worden gemaakt.
 • Intensiever autogebruik dankzij mobiliteits-, data- en AI-softwareplatforms
  Mobilize brengt de Renault Software Factory, de Software République en partners naar een hoger plan, om zo leidende algoritmes en dataverwerkingssoftware te ontwikkelen. Daarmee kan bijvoorbeeld de vraag van de gebruiker worden voorspeld voor een betere toewijzing van voertuigen. Mobilize wil het autogebruik met ten minste 20% laten toenemen.
 • Onderhouds- en recyclingdiensten voor deelautowagenparken
  Wanneer onze voertuigen niet meer te gebruiken zijn, gaan ze naar onze onderhouds- en recylingdiensten bij Renault Re-Factory. Als batterijen van elektrische voertuigen niet meer voor voertuigen gebruikt kunnen worden, zal Mobilize ze recyclen en een tweede leven geven als stationaire energiebron.

Een toewijding aan CO2-neutraliteit, circulaire economie en een langere levenscyclus voor het voertuig

Mobilize bouwt voort op de grote expertise van Groupe Renault op gebied van EV’s, zeker wat betreft de levensduur van de batterij.

Mobilize investeert in de ontwikkeling van een energie-ecosysteem dat gebruikmaakt van slimme laadoplossingen en geavanceerde energie-opslagsystemen die de energietransitie versterken. Het biedt een combinatie van oplossingen die geïntegreerd kunnen worden in Smart Islands, regio’s of andere stedelijke projecten die helpen bij het bereiken van CO2-neutraliteit.

Om elektrische mobiliteit verder te verbeteren biedt Mobilize oplossingen die het gebruik van EV’s faciliteren. Zo zal Mobilize een laadpas voor klanten gaan aanbieden. Zij kunnen openbare laadpunten gemakkelijk vinden en in heel Europa met één betaaloplossing betalen. Voor klanten met EV’s en PHEV’s werkt Mobilize via dochteronderneming Elexent aan gemakkelijke toegang tot laadinfrastructuur in heel Europa.

Mobilize EZ-1: een prototype voor gedeelde mobiliteit

De EZ-1 symboliseert het merk Mobilize. Hij belichaamt de designvisie van het merk: diensten als basis van voertuigdesign. De EZ-1 is een nieuwe oplossing voor stedelijke mobiliteit, die is ontworpen voor gedeeld gebruik. Zo zal de EZ-1 op een innovatieve manier worden aangeboden: gebruikers betalen alleen voor wat ze gebruiken, in gebruikstijd of gebruikte kilometers. Het voertuig is verbonden: voor de toegang is geen sleutel nodig en hij communiceert met gebruikers via hun smartphone.

De Mobilize EZ-1 is een compact en wendbaar elektrisch voertuig voor twee personen. Het voertuig is slechts 2,3 meter lang en beslaat een minimaal oppervlak. De van boven tot onder glazen portieren geven de EZ-1 ongehinderd zicht op de stedelijke omgeving. De EZ-1 gaat wendbaar, dynamisch en inclusief op in de stedelijke wereld.

Het Mobilize EZ-1 prototype is voorzien van een innovatief batterijwisselsysteem. In tegenstelling tot bij een traditionele laadinfrastructuur kan het voertuig daardoor non-stop worden gebruikt.

De Mobilize EZ-1 wordt geproduceerd volgens de principes van een circulaire economie. Hij is gemaakt van 50% gerecyclede materialen en is zelf aan het eind van zijn levensduur voor 95% te recyclen. Dit dankzij de faciliteiten bij de Flins Re-Factory.

“Het EZ-1 prototype is een ‘mobiliteitsapparaat’ dat volledig opgaat in de stad. Als wendbaar, dynamisch en inclusief voertuig staat hij symbool voor het nieuwe merk Mobilize. Het is een levendig voertuig dat de gebruikers ondersteunt bij hun levensstijl die steeds efficiënter en verantwoordelijker wordt”, zegt Patrick Lecharpy, Mobilize Design Director.

 Over Mobilize

Mobilize beheert mobiliteits-, energie- en datadiensten. Het is onderdeel van Groupe Renault. Mobilize is opgezet rond open ecosystemen en biedt flexibele mobiliteitsoplossingen en promoot een duurzame

Bekijk de video’s:
https://en.media.groupe.renault.com/news/mobilize-the-new-brand-dedicated-to-mobility-and-energy-services-acc3-989c5.html

Tags MOBILIZE

over Mobilize