Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

De nieuwe Renault Clio: populaire bestseller krijgt stijlvol vervolg

CLIO   Personenauto's

SCHIPHOL-RIJK – Renault presenteert de nieuwe Clio en geeft daarmee een vervolg aan een succesverhaal. Sinds de introductie 26 jaar geleden van de eerste Renault Clio zijn er al meer dan 13 miljoen exemplaren verkocht. Dankzij een krachtig design, nog betere interieurafwerking en een uitgebreid motorenprogramma tilt Renault de nieuwe Clio naar een hoger plan.

Styling: kwaliteiten behouden
De vierde generatie Renault Clio uit 2012 was het eerste model voorzien van de nieuwe designhand van Laurens van den Acker, directeur Corporate Design Renault. De nieuwe Renault Clio maakt dankzij de herkenbare LED-verlichting, inclusief C-vormige dagrijverlichting, meteen een onuitwisbare indruk. Aan de voorzijde siert een hertekende grille, met centraal het Renault logo. Een brede grille onderaan de voorbumper en een nieuwe achterbumper geven de Renault Clio een nog robuustere uitstraling.

Renault introduceert 4 nieuwe exterieurkleuren: Rouge Intense, Gris Titanium, Bleu Iron en Blanc Nacré. Nieuwe wielen, wielkleuren en een uitgebreider personaliseringsprogramma behoren eveneens tot de noviteiten.

De nieuwe Renault Clio profiteert van de hoogwaardige afwerkingsmaterialen die Renault vooral gebruikt voor modellen uit hogere segmenten. De afwerking is daardoor van een nog hoger niveau. Alle bekledingssoorten zijn nieuw en er is speciale aandacht besteed aan de voelbare en zichtbare kwaliteit van de materialen. De chromen sierstrips zijn ingetogen en mat en de kleuren zijn meer verfijnd.

Rijplezier, connectiviteit en wendbaarheid
Renault breidt het motorenprogramma uit met een krachtige en efficiënte 1.5 dCi 110 (110 pk, 81 kW) dieselmotor, gekoppeld aan een handgeschakelde zestraps transmissie. Ook een handgeschakelde zesbak in combinatie met de TCe 120 (120 pk, 88 kW) benzinemotor is nieuw. Dit alles resulteert in een toonaangevend motorengamma in zijn segment. In totaal is er keuze uit 11 motoren/transmissies.

De nieuwe Renault Clio is leverbaar met 3 verschillende navigatie- en multimediasystemen: Media Nav, Renault R-Link en het nieuwe slimme R&Go systeem. De nieuwe Renault Clio is de eerste B-segmentauto van Renault verkrijgbaar met een BOSE® audiosysteem, terwijl de aanwezige rijhulpsystemen de nieuwe auto nog veelzijdiger en veiliger maken.

Als aanvulling op de parkeersensoren achter is de Renault Clio, afhankelijk van het gekozen uitrustingsniveau, ook leverbaar met parkeersensoren aan de voorzijde en een achteruitrijcamera. Voor de rijker uitgeruste versies levert Renault optioneel Easy Park Assist (een automatisch inparkeersysteem).

Renault opent deze zomer de orderboeken van de nieuwe Clio. De levering start na de zomer. Prijzen maakt Renault in een later stadium bekend.

over Renault Group