Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Nieuwe Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy vanaf € 31.220

Clio R.S.   Personenauto's

SCHIPHOL-RIJK – Na zijn glansrijke debuut op de AutoRAI 2015 maakt Renault de prijzen bekend van de nieuwe Clio R.S. 220 EDC Trophy. De krachtigste en uitdagendste Renault Clio R.S. ooit, met onder meer een specifiek aangepast onderstel, is leverbaar vanaf € 31.220,-. De scherpe prijs verwijst bovendien naar het uitzonderlijke motorvermogen van de Trophy-uitvoering, dat met 220 pk (162 kW) het hoogste is in het segment van de compacte ‘hot hatch’.

Scherper dan ooit

De nieuwe Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy doet zijn naam eer aan. Al sinds 2005 is het Trophy-label uitsluitend voorbehouden aan de R.S.-modellen die nog meer gefocust zijn op prestaties en wegligging. De uiterst sportieve Clio is voorzien van een speciaal onderstel dat aan de voorzijde 20 en aan de achterzijde 10 millimeter is verlaagd. Voor nog meer scherpte zijn aangepaste dempers en een nieuw stuurhuis met een directere overbrenging gemonteerd. Fraaie 18-inch wielen met diamanteffect en Michelin Pilot Super Sport-banden bieden indrukwekkend veel controle en grip.
Krachtiger dan ooit

De 1,6-liter turbomotor levert nu 220 pk (162 kW) bij 6.800 t.p.m. Het maximumkoppel bedraagt 260 Nm en zelfs 280 Nm in tijdelijke overboost-functie. Het toegenomen vermogen (+20 pk) en koppel (+40 Nm in overboost) zijn te danken aan nieuwe software, grotere turbo en aangepaste inlaattraject en uitlaatsysteem. Tevens is de EDC-transmissie, die tevens is te bedienen via schakelflippers aan de stuurkolom, verder verfijnd. Dat levert een 30% snellere schakeltijd op. Ondanks de spectaculaire prestaties voldoet de Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy aan de Euro 6-emissienorm en is een CO2-uitstoot van 135 g/km gerealiseerd.

Direct herkenbaar

De Trophy-uitvoering is een echte blikvanger. Zeker in de kenmerkende, matte carrosseriekleur Givre Nacré met glanzend zwart dak (optioneel). Andere uiterlijke kenmerken zijn de Trophy-badges op de voorspoiler, portieren en genummerde dorpelpanelen. Het sportieve interieur is onder meer voorzien van lederen sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, stoelverwarmingen details in koolstofvezel-look. Het uitgebreide R-Link multimediasysteem, automatische airco en parkeersensoren achter maken eveneens deel uit van de riante standaarduitrusting.

Gelimiteerd

De Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy is per direct te bestellen. Hij wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd en elk exemplaar krijgt een individueel nummer. Voor veeleisende rijders, die bijvoorbeeld deelnemen aan circuitdagen, wordt de Clio R.S. 220 EDC Trophy standaard geleverd met het intelligente telemetriesysteem R.S. Monitor 2.0. De R.S. monitor voorziet de bestuurder van informatie over het voertuig, snelheden en tijden. Daarnaast is het via het systeem ook mogelijk om 5 standen van gasrespons in te stellen. Daarnaast is het ook mogelijk om de karakteristieken van de auto aan te passen via het R.S. Drive systeem.

Tags Clio R.S.

over Renault Group