Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Dynamische nieuwe Clio volop te personaliseren

Nieuwe Renault Clio vanaf 13.990 euro

Personenauto's

De nieuwe Renault Clio, de vierde generatie van het model, verschijnt in oktober in de showrooms van de Renault-dealers. De dynamische hatchback van de hand van de Nederlandse Directeur Design van Renault, Laurens van den Acker, is verkrijgbaar voor een prijs vanaf 13.990 euro. Daarbij is de nieuwe Renault Clio volop te personaliseren met diverse scherp geprijsde Customization packs.

De nieuwe Clio heeft een dynamisch en verleidelijk design. Hij valt op door de nieuwe Renault- neus waarop het uitvergrote Renault-logo prijkt dat verticaal op een hoogglans zwarte achtergrond is geplaatst. Ten opzichte van zijn voorganger is de Clio verlaagd, is de spoorbreedte vergroot en zijn de wielen aanzienlijk verder naar buiten geplaatst. Dat zorgt voor een ontwerp met meer dynamiek en persoonlijkheid. Maar de vijfdeurs is meer dan een mooi plaatje: de Clio scoort vijf sterren in de veiligheidstests van EuroNCAP en verbreekt met de nieuwe Energy-motoren records op het gebied van zuinig brandstofverbruik en geringe CO2-uitstoot.

Rijk uitgerust
De Clio is standaard uitgerust met onder meer adaptieve frontairbags voor bestuurder en passagier, zijairbags voor lichaam en hoofd, cruise control met snelheidsbegrenzer, led-dagrijverlichting, elektrisch bedienbare ramen vóór, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, ESP, Hill-start Assist en banden met extreem lage rolweerstand. De vanafprijs van de Authentique-uitvoering is 13.990 euro.
In de extra rijk uitgeruste uitvoeringen Expression (15.590 euro), Collection (16.990 euro) en Dynamique (17.290 euro) is de auto voorzien van onder meer handbediende airconditioning, een geïntegreerd 7-inch touchscreen navigatie- en multimediasysteem, Bluetooth® handsfree telefoonbediening en Eco-mode.

Personalisatie
Klanten kunnen hun nieuwe Clio volop personaliseren. Hiertoe biedt Renault het Pack Introduction, dat bestaat uit: lichtmetalen 16-inchwielen van het model ‘Passion’, in de voorbumper geïntegreerde mistlampen, een met leder bekleed stuurwiel, het Pack Look Exterieur en het Pack Look Interieur. Het Pack Introduction is verkrijgbaar in acht verschillende thema’s die betrekking hebben op de kleuren van bovengenoemde onderdelen van het Pack. Dit pakket heeft een waarde van 1.475 euro, maar kost slechts 695 euro.
Verder zijn er Customization-pakketten met diverse thema’s, waarmee aan de buitenkant onder meer de buitenspiegelkappen, grillelijsten en wielen kunnen worden aangepast. Ook zijn er allerlei stripings voor op het dak. In het interieur zijn het dashboard, de portierpanelen, het stuurwiel, de handgrepen, de omlijsting van de versnellingspook en van de uitstroomopeningen van de ventilatie, de bekleding en vloermatten volledig te personaliseren.

Renault R-Link
Verder is de uitrusting van de Clio uit te breiden met pakketten voor nog meer comfort en veiligheid. Een bijzonder aantrekkelijke optie is R-Link, dit is het compleet nieuwe en uitgebreide geïntegreerde navigatie- en multimediasysteem met 7-inch touchscreen, TomTom Live Navigatie en internet. Speakers, Bluetooth®, USB- en jackaansluiting zijn al standaard vanaf het uitrustingsniveau Expression.

Tags Clio Prijzen

over Renault Group