Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

100 % elektrische bedrijfsauto hoogwaardiger en aantrekkelijker dan ooit

Nieuwe Renault Kangoo Z.E.: vanaf 20.195 euro

Bedrijfswagens   KANGOO Z.E.

SCHIPHOL-RIJK – Renault is pionier op het gebied van elektrisch aangedreven bedrijfsauto’s in Europa. De baanbrekende Kangoo Z.E. werd uitgeroepen tot International Van of the Year 2012 en groeide uit tot de bestverkochte elektrische bedrijfsauto in Europa. Dankzij talloze verbeteringen en aantrekkelijke opties staat de Kangoo Z.E. nu nog steviger in zijn schoenen. De vernieuwde Renault Kangoo Z.E. is per direct leverbaar voor prijzen vanaf 20.195 euro.

De volledig elektrisch aangedreven Renault Kangoo Z.E. profiteert van dezelfde verbeteringen als de Kangoo Express (Phase 2). Dat betekent dat ook de Z.E.-variant is voorzien van het nieuwe front met de nieuwe merkidentiteit van Renault, een verbeterde waarneembare kwaliteit en een opgewaardeerd interieur. Toch onderscheidt de Kangoo Z.E. zich meer dan voorheen. Ten opzichte van de reguliere Kangoo-varianten is de Z.E. te herkennen aan de blauwe glans van het merklogo, de grillelijsten en de behuizing van de achterlichtunits. Ook springt de nieuwe, zwarte koplampbehuizing direct in het oog.

Opladen
De stekkeraansluiting voor het opladen van de batterij zit tegenwoordig verborgen achter het merklogo aan de voorzijde. De Kangoo Z.E. kan via het standaard bijgeleverde snoer worden aangesloten op een openbaar oplaadpunt of op een thuis geplaatste Wall-Box, om vervolgens in 6 tot 9 uur de batterij volledig op te laden.
De 60 pk (44 kW) elektromotor wordt gevoed door een 30 pk (22 kWh) lithium-ion-batterijpakket en de actieradius is vastgesteld op maximaal 170 kilometer (volgens NEDC).

Nieuwe opties
Ook nieuw is ‘Z.E. Voice’. Dit is een functie waarmee voetgangers door middel van geluidssignalen worden gewaarschuwd voor de naderende auto. Z.E. Voice werkt alleen bij snelheden van 1 tot 30 km/uur en dus niet als de auto stilstaat of harder rijdt.
Nog een interessante optie is het ‘My Z.E. inter@ctive’-pakket. Hiermee kan de oplaadstatus van de Kangoo Z.E. op afstand via de computer of smartphone worden geregeld. Zo kan bijvoorbeeld worden ingespeeld op daluren om te profiteren van lagere stroomtarieven.
Specifiek voor de Kangoo Maxi Z.E. met vijf zitplaatsen is optioneel een additionele verwarming leverbaar. Die is niet met de aandrijflijn verbonden en het gebruik ervan gaat niet ten koste van de actieradius van de Kangoo Maxi Z.E.

R-LINK
Het innovatieve karakter van de Renault Kangoo Z.E. wordt benadrukt door het R-LINK-multimedia- en navigatiesysteem. Het hypermoderne systeem bestaat uit een ingebouwd TomTom® LIVE-navigatiesysteem, een internetverbinding en de mogelijkheid om diverse apps te downloaden. Bovendien biedt het systeem allerlei informatie over beschikbare oplaadpunten in de omgeving en het gebied dat met het actuele laadniveau kan worden bereikt.
Onder multimedia vallen ook drie nieuwe audiosystemen. Elk systeem is standaard voorzien van een USB-aansluiting en een Bluetooth-verbinding. Het tweede, uitgebreidere systeem omvat ook een cd-speler, en R-LINK (895 euro) is alleen leverbaar in combinatie met het meest uitgebreide audiosysteem.

Drie versies
De vernieuwde Renault Kangoo Z.E. is beschikbaar in drie versies. De standaardversie van de Kangoo Z.E. heeft een laadvolume van 3,0 m3, is standaard voorzien van een half tussenschot en is leverbaar voor prijzen vanaf 20.195 euro. De Kangoo Maxi Z.E., met een volledig tussenschot en een laadvolume van 4,0 m3, is leverbaar voor prijzen vanaf 21.595 euro. De Kangoo Maxi Z.E. is ook beschikbaar met vijf zitplaatsen. Deze versie wordt fiscaal belast als personenauto, maar het kenteken wordt geregistreerd als dat van een bedrijfsauto. De prijzen voor deze versie beginnen bij 22.995 euro. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Voor de Renault Kangoo Z.E. wordt geen BPM in rekening gebracht.

over Renault Group