Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Ontwerper Sabine Marcelis vindt Twingo opnieuw uit

Persbericht   Renault   TWINGO

Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de Twingo werkte Renault samen met de Nederlandse ontwerper en kunstenaar Sabine Marcelis om de iconische auto opnieuw uit te vinden. Marcelis projecteerde haar artistieke visie op de eerste Twingo uit 1993 en creëerde een verfijnde herinterpretatie.

Sabine Marcelis, winnares van de ELLE DECO International Designer of the Year Award 2023, is een van ’s werelds meest invloedrijke ontwerpers. Zij weet met haar indrukwekkende kunstthema’s een breed internationaal publiek te boeien, van design- en kunstliefhebbers op Art Basel tot bezoekers van musea over de hele wereld.

Renault heeft Sabine Marcelis gevraagd om een creatieve blik te werpen op de iconische Twingo. Het is niet de eerste keer dat Renault samenwerkt met internationale kunstenaars. Zo eerde Mathieu Lehanneur de zestigste verjaardag van de Renault 4 met Suite N°4 en ontwierp Pierre Gonalons voor de vijftigste verjaardag van de Renault 5 de R5 Diamant.

Marcelis staat bekend om haar werk met pure, elegante vormen, haar affiniteit met licht en haar beheersing van technologieën die de grenzen opzoeken van wat mogelijk is als het gaat om materiaalgebruik.

TWINGO BY SABINE MARCELIS

Het project begon met een gedetailleerde verkenning van de eerste generatie Twingo en zijn meest herkenbare kenmerken, zoals zijn iconische silhouet, de karakteristieke koplampen en zijn modulaire interieur dat ongelooflijk ruimtelijk aanvoelt en dat volop zicht naar buiten biedt.

Met die eigenschappen ging Marcelis aan de slag. Het resultaat is verbluffend: een Twingo als geen ander, maar toch trouw aan de essentie van het iconische model, dertig jaar na zijn creatie. Bereikt dankzij een minutieus samenspel van transparantie, kleuren en materialen.

Sabine Marcelis, kunstenaar: “De samenwerking met Renault begon met de uitnodiging om de Twingo opnieuw te bekijken als onderdeel van de viering van de dertigste verjaardag. Het was een fantastische kans en nog onbekend terrein voor mij, want ik had nog nooit eerder een auto ontworpen. Werken aan zo’n iconische en populaire auto was een echte uitdaging, vooral gezien de omvang van het project. Het was een kans om iets echt innovatiefs en gedenkwaardigs te creëren.”

De samenwerking tussen Renault en Sabine Marcelis onderstreept de artistieke en creatieve vrijheid, de toewijding van Renault aan elektrische auto’s – het concept is uitgerust met een elektrische aandrijflijn – en de innovatie benadering van Sabine Marcelis op het gebied van materialen en design. De creatie vormt de perfecte synergie om de verjaardag van de iconische Twingo te vieren.

over Renault