Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Originals Renault Services: het nieuwe platform speciaal voor verzamelaars

Renault

Het nieuwe platform Originals Renault Services, online sinds 1 september jl., biedt verzamelaars een reeks diensten, inclusief essentiële documenten, voor de registratie en erkenning van klassieke Renault modellen. Ook biedt de website toegang tot de webshop voor alle fans van Renault die nog meer plezier aan hun merk willen beleven met aan Renault gerelateerde artikelen.

De nieuwste aanvulling op het aanbod van originele services ging live op 1 september jl. Het nieuwe platform, Originals Renault Services, voegt zich bij het al langer bestaande aanbod van het Originals Museum1 en de Originals Store2. Renault biedt hiermee een service aan verzamelaars van het merk die toegankelijk is voor iedereen.

WIE ANDERS DAN RENAULT KAN JE RENAULT AUTHENTICEREN?

Een van de beschikbare diensten op het nieuwe platform is de mogelijkheid tot het bestellen van attesten en certificaten voor klassieke Renault modellen. Eigenaren van een Renault of Alpine die dertig jaar of ouder is, profiteren van een vereenvoudigde serviceaanvraag – in slechts vier stappen – voor een registratiebewijs met vermelding van gebruik als klassiek model of een productie- of ouderdomsbepaling. Op de website zijn ook antwoorden op veel gestelde vragen van oldtimerverzamelaars te vinden.

Verzamelaars kunnen vanaf nu online aanvragen indienen voor:

    • Een Frans attest voor het aanvragen van een kentekenbewijs met vermelding ‘klassieke auto’ van het Franse Agence nationale des titres sécurisés (ANTS) of voor een apk-keuring in Frankrijk, zelfs zonder kentekenbewijs.
    • Een internationaal attest voor het verkrijgen van een officieel Renault document dat het model, de leeftijd en de belangrijkste kenmerken van de oldtimer vastlegt en dat voor alle doeleinden aan de bevoegde autoriteiten kan worden voorgelegd.
    • Een productie- en dateringscertificaat dat een officieel Renault document bevat met de productiedatum van het model en informatie uit het productiedossier.

“Of ze nu zeldzaam of populair zijn, klassieke auto’s vereisen zeer specifieke procedures. Voor verzamelaars zijn deze stappen vaak lang en ingewikkeld. We wilden dat de passie voor onze klassieke modellen niet langer hand in hand gaan met onnodige complicaties. Precies dat hebben we gedaan! Met de Originals Renault Services zijn de stappen eenvoudig en gebeuren ze snel”, benadrukt Hugues Porton, directeur van Renault Classic.

NOG MEER SERVICES VOOR RENAULT ENTHOUSIASTELINGEN

Tegen het einde van het jaar en gedurende 2023 zullen geleidelijk nieuwe secties en exclusieve services aan het platform worden toegevoegd, zodat verzamelaars het meeste uit hun klassieker kunnen halen.

Ontdek het Originals Renault Services platform gewijd aan autoverzamelaars.
Bezoek het Originals Museum, het virtuele merkmuseum.
Bezoek de Originals Store, de e-shop van het merk Renault.

1 Het online museum van Renault met ruim zestig modellen om te ontdekken, en bijna tachtig tegen oktober 2022.
2 De merchandise webshop van Renault waaraan regelmatig nieuwe producten worden toegevoegd, waaronder miniaturen van recent geïntroduceerde Renault modellen.

over Renault