Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Qualcomm en Renault Group breiden samenwerking uit naar Ampere voor verdere ontwikkeling van elektrische Software Defined Vehicles

Corporate

Boulogne-Billancourt (Frankrijk) en San Diego (Verenigde Staten), 8 november 2022 – Renault Group en Qualcomm Technologies, Inc. breiden hun technologische samenwerking verder uit. Het plan is om een gecentraliseerde computerarchitectuur te ontwikkelen voor de volgende generatie van Software Defined Vehicles van Renault. De ‘Software-Defined Vehicle (SDV) Platforms’, zijn gebaseerd op® Digital Chassis™-oplossingen van Qualcomm Technologies, Inc. en ondersteunen connectiviteit en geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS). Ook zal Qualcomm Technologies, of een van zijn filialen, investeren in Ampere, de elektrische en softwaredivisie van Renault Group.

“Van smartphone tot auto met geavanceerde en revolutionaire technologie, het Software Defined Vehicle is de toekomst van de auto-industrie. Het draait allemaal om het voldoen aan de verwachtingen op gebied van functionaliteit en diensten en tegelijkertijd het beheersen van complexiteit en kosten. Renault Group versterkt zijn strategische samenwerking met Qualcomm Technologies, een belangrijke speler op het gebied van mobiele en autotechnologie, om het eerste open en horizontale Software Defined Vehicle-platform naar de automarkt te brengen. De expertise van Renault Group op gebied van autotechnologie in combinatie met het beproefde leiderschap van Qualcomm Technologies in ultraperformante halfgeleiders, software en systeemplatforms met laag vermogen zal ons in staat stellen een schaalbare, competitieve en innovatieve basis voor Software Defined Vehicle-platformen te bieden om het dienstenpakket uit te bouwen en waarde te bieden aan onze klanten.” Luca de Meo, CEO van Renault Group.

“Qualcomm is erg trots op zijn relatie met Renault Group en de uitbreiding van onze samenwerking om gezamenlijk de auto van de toekomst te definiëren met geavanceerde halfgeleiders, software en diensten. We zijn verheugd dat onze Snapdragon Digital Chassis-oplossingen een centrale rol zullen spelen bij de lancering van hun volgende generatie software-gedefinieerde voertuigen en dat we de digitale transformatie van de auto zullen helpen versnellen.” Cristiano Amon, president en CEO van Qualcomm Incorporated.

Software Defined Vehicle met geavanceerde technologische oplossingen

In het kader van de voortdurende technologische samenwerking tussen de ondernemingen zullen Renault Group en Qualcomm Technologies een SDV-architectuur van de volgende generatie aanbieden. Die architectuur maakt gebruik van uitbreidbare en flexibele oplossingen om aan de veranderende behoeften en vereisten van voertuigen te voldoen.

Vanaf 2026 zullen Renault-voertuigen gebruikmaken van het SDV-platform, inclusief nieuwe generaties van het Snapdragon Digital Chassis. Dat is ontworpen voor nieuwe Android-functionaliteiten om de ervaring in de auto intenser en persoonlijker te maken. Ook worden andere voertuigfuncties gecentraliseerd in de Physical Computer Unit (PCU), zoals geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS), carrosserie, chassis, telematica, connectiviteit, Power Line Communications (PLC), veiligheid en cyberbeveiliging. Dit optimaliseert de hardware- en softwarekosten voor de stap naar een Physical Interface Unit (PIU) als interface tussen bestuurder en het voertuig. De SDV-architectuur moet ook gebruikt kunnen worden door andere voertuigfabrikanten.

Sourcing-overeenkomst: om de kosten van Software Defined Vehicle te optimaliseren

Door samen te werken met Qualcomm Technologies, een van de wereldleiders in halfgeleiders en software, beoogt Renault Group ontwikkeling en marktimplementatie via een gezamenlijke aanpak die de juiste computercapaciteiten op systeemniveau biedt voor hardware, software en diensten.

De groeiende technologische samenwerking tussen Renault Group en Qualcomm Technologies begon in 2018. Sindsdien heeft Renault de Snapdragon Cockpit Platforms toegevoegd aan het OpenR Link-multimediasysteem van Renault Megane E-Tech electric en heeft het plannen om Snapdragon Digital Chassis-oplossingen te gebruiken om de bestuurders en passagiers naadloze connectiviteit en intelligente ervaringen in de auto te bieden.

over Renault Group