Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Alpine A110-50 schittert tijdens City Racing Rotterdam

Alpine   Autosport

Rotterdam stond zondag 26 augustus jl. in het teken van het grootste autosportfestijn van Nederland: City Racing Rotterdam. Renault greep het populaire evenement aan om de nieuwe Alpine A110-50 in Nederland te presenteren. Het spectaculaire studiemodel is ontworpen ter gelegenheid van het vijftigjarige jubileum van de Alpine A110 Berlinette en reed over het parcours in colonne met tien originele Alpines van weleer.

De 2012-editie van City Racing Rotterdam trok een recordaantal deelnemers. Nog nooit was het deelnemersveld zo groot en tijdens het drukbezochte evenement konden de bezoekers genieten van bijzondere klassiekers, rallyauto’s, Formule 1-demonstraties en nog veel meer. Een van de hoogtepunten was de parade van tien Renaults Alpine, met de bijzondere A110-50 voorop. De unieke sportauto – waarvan er tot nu toe slechts één is gebouwd – werd bestuurd door niemand minder dan Giedo van der Garde. De testcoureur van het Caterham F1 Team is bekend met Renault-techniek, aangezien Caterham gebruikmaakt van Renault-motoren.

De Alpine A110-50 is ontworpen door de Nederlander Laurens van den Acker, Directeur Design van Renault. Het door Renault Sport Technologies ontwikkelde studiemodel is gebaseerd op de techniek van de Renault Mégane Trophy en heeft herkenbare stijlelementen die verwijzen naar de originele Alpine A110 Berlinette uit 1961. Dat model is beroemd om zijn uitzonderlijk gunstige verhouding tussen vermogen en gewicht, en de geleverde prestaties in rally’s en races, op straat en op het circuit. Het model won onder meer de befaamde Rally van Monte Carlo en groeide uit tot een heuse cultauto. Sindsdien behoort de merknaam Alpine tot het nationale erfgoed van Frankrijk.

Na de A110 kwam Alpine met onder meer de A310, de A610 en diverse speciale uitvoeringen, onder meer de Le Mans en GTA/A610 Turbo.

Bekijk via de onderstaande link de YouTube-film met de A110-50 in de hoofdrol.

over Alpine