Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Conceptmodel voor het eerst in Nederland

Renault Alpine A110-50 te gast tijdens City Racing Rotterdam

Alpine

Het nieuwste conceptmodel van Renault, de Alpine A110-50, is binnenkort in Nederland te zien. De door Laurens van den Acker, de Nederlandse Directeur Corporate Design van Renault, ontworpen sportauto is een ode aan de Alpine A110 Berlinette, die vijftig jaar geleden werd geïntroduceerd. De Renault Alpine A110-50 beleefde in mei 2012 tijdens de afgelopen Grand Prix van Monaco zijn première. Zondag 26 augustus kan het Nederlandse publiek de spectaculaire sportauto voor het eerst zien rijden tijdens City Racing Rotterdam.

De Nederlandse coureur Giedo van der Garde laat het publiek tijdens City Racing Rotterdam zien waartoe de Alpine A110-50 in staat is. Van der Garde is bekend met de racetechniek van Renault, want hij is testcoureur bij Caterham F1 Team, dat gebruikmaakt van Renault-motoren in de Formule 1. Het conceptmodel rijdt in Rotterdam in colonne met tien historische Alpine-modellen, waaronder de A110, de A310 en de A610. De merknaam Alpine behoort tot het nationale erfgoed van Frankrijk. Passie voor sport en de vertrouwde techniek van Renault zijn diep geworteld in de genen van de auto’s van Alpine.

  • De Renault Alpine A110-50 vertaalt de karakteristieke stijlelementen van de A110 Berlinette op spectaculaire wijze naar een moderne sportauto.
  • De koolstofvezel carrosserie is voorzien een nieuwe tint blauw, die een moderne interpretatie is van het beroemde ‘Alpine-blauw’.
  • Het conceptmodel is voortgekomen uit de knowhow van Renault Sport Technologies en staat volledig in het teken van de autosport. In deze sportauto is de ervaring toegepast die Renault heeft opgedaan in de Mégane Trophy. De Alpine A110-50 is gebaseerd op de techniek van de Trophy-auto.

over Alpine