Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Austral rijdt 75 keer de wereld rond

AUSTRAL   RENAULT STORY

De Austral werd, na de Megane E-Tech electric in 2020, als tweede model van Renault onderworpen aan de zogenoemde Confirmation Runs. Daarmee heeft de SUV – voorafgaande aan de marktintroductie – bijna drie miljoen kilometer afgelegd op alle soorten wegen. Achter het stuur zaten ruim honderden verschillende medewerkers die zichzelf tijdens het testwerk verplaatsten in de klant. Het doel: alle mogelijke verbeterpunten vinden en aanpakken, zodat de Austral het beste biedt op het gebied van rijplezier, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Het strategische kwaliteitsplan onder leiding van Thierry Charvet, Industrial and Quality Director bij Renault Group, is een van de belangrijkste pijlers van Renaulution. Een centraal onderdeel van het kwaliteitsplan is de betrouwbaarheid van nieuwe modellen. Daarom zijn de wegtests die nieuwe modellen voorafgaande aan de marktintroductie ondergaan, ingrijpend gewijzigd. Zo is een nieuwe test ontwikkeld: de Confirmation Runs.

“We hebben een nieuwe aanpak ontwikkeld voor de tests die worden uitgevoerd bij het Technical Centre van Renault Group in Aubevoye, vlakbij Parijs. Daar hebben we alle benodigde testbanen en middelen. De tests worden uitgevoerd met een klein aantal preproductiemodellen die zijn toevertrouwd aan de ervaren testrijders. Nu hebben we dit testproces aangescherpt. De Confirmation Runs zijn een manier om ons nog beter in de klant te verplaatsen, met als uiteindelijk doel hen gemoedsrust te bieden. We verdelen 160 auto’s over meer dan honderd Renault Group-medewerkers en laten hen rijden op alle soorten wegen, in verschillende landen. Op die manier hebben we zo’n 350 verbeterpunten gevonden én opgelost voordat de Renault Austral zijn weg vond naar de dealers en klanten.”

– Thierry Charvet, Industrial and Quality Director bij Renault Group

CONFIRMATION RUNS: NIEUW EN EFFECTIEF PROCES

Aan het einde van de Confirmation Runs heeft de Renault Austral in totaal 2,8 miljoen kilometer afgelegd op alle soorten wegen in Frankrijk, Spanje, Duitsland en Roemenië. Variërend van stedelijke wegen tot provinciale wegen, snelwegen, in buitengebieden, door de bergen en dat onder alle weersomstandigheden. De meer dan honderd medewerkers die bij de tests betrokken waren, maakten via een smartphone-app melding van alles dat aan de auto verbeterd zou kunnen worden.

Deze app maakte het mogelijk voor ingenieurs en andere experts om alle data bijna in real-time te ontvangen en analyseren. Door tijdens de Confirmation Runs zo veel kilometers af te leggen, kon Renault alle potentiële problemen met de Austral al registreren en verhelpen, lang voor de levering aan klanten. Daarmee kan een hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid gegarandeerd worden gedurende de gehele levensduur van de auto.

Na de Renault Megane E-Tech electric en Austral profiteren ook alle andere toekomstige Renault modellen van de Confirmation Runs en de expertise van medewerkers, zoals Alvaro Rodriguez Sastre, testrijder en racecoureur in dienst van Renault Group in Spanje.

“Ik rijd tussen de 1.000 en 1.500 kilometer per week, afhankelijk van de periode. Een van de routes die we vaak rijden voor onze tests, zoals de Confirmation Runs, loopt van Madrid naar Valladolid, via Navacerrada, Segovia en Sepulveda. Deze route is extreem gevarieerd en maakt het mogelijk om ieder aspect van de auto te testen: hoe de auto rijdt, hoe die accelereert, de mate van comfort, de akoestiek… Ik ben blij dat ik nu weet dat onze klanten zullen genieten tijdens het rijden met de Austral.”
– Alvaro Rodriguez Sastre

Renault HHN at the Renault Technocentre, in Guyancourt, France on 22th November , 2021 – Photo Julien Delfosse / DPPI

over Renault Group