Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault videoverslag Concours d’Elégance editie 2016

Autosport

SCHIPHOL-RIJK – De 2016-editie van het Concours d’Elégance Paleis Het Loo is afgelopen weekend voor Renault uiterst succesvol verlopen. Tijdens dit grootste klassiekerevenement van Nederland konden de ruim 24.000 bezoekers een blik werpen op onder meer 115 jaar autosportgeschiedenis van Renault én de nieuwe generatie Renault Scénic waarvan de levering dit najaar start.

Autosport is al sinds de oprichting van Renault onlosmakelijk met het merk verbonden. Tijdens het klassiekerevenement werd dat extra benadrukt door de aanwezigheid van de allereerste Renault Grand Prix auto; het Type AK uit 1906. Ook de Renault 40 CV (1926), de Nervasport (1934) en de Formule 1-racer RE 30 B9 van Alain Prost uit 1982 kregen een prachtig podium.

Turbotijdperk
De display van Renault kon verder rekenen op veel belangstelling van de duizenden bezoekers dankzij de grote diversiteit en de kwaliteit van de getoonde modellen. Enthousiaste leden van diverse Renault-clubs in Nederland presenteerden verschillende historische sportmodellen, waaronder Gordini-versies van de Dauphine, R8, R12 en R17 en beide generaties Renault 5 uit het turbotijdperk. De Clio Williams, Clio V6 en Sport Spider ontbraken eveneens niet. De kers op de taart: een R.S.01 circuitracer.

Dauphine
Voor liefhebber Arnaud Hendrickx kreeg het evenement extra glans: zijn Renault Dauphine 1093 uit 1960 werd door Renault Nederland uitgeroepen tot ‘Best of Show’.

Voor een uitgebreid videoverslag over Renault tijdens het Concours d’Elégance 2016 klik hier.

over Renault Group