Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Clio Cup Benelux maakt zich op voor bijzondere racedag op Gamma Racing Day

Autosport

ASSEN - Wat Niels Langeveld betreft wordt 2 augustus één van de mooiste dagen in het seizoen in de Renault Clio Cup Benelux. De kampioenschapsleider weet uit ervaring dat hij zondag tijdens De Gamma Racing Day drie mooie races kan verwachten in een entourage die in de Clio Cup zijn gelijke niet kent.

“Vorig jaar waren er 80.000 man. Dat zorgde voor een prachtige ambiance”, weet Langeveld die in de Clio IV-klasse uitkomt. “Ook dit weekend is er weer een prachtig programma. Ik kijk er naar uit.” De coureur van het Certainty Racing Team verwacht ook tijdens de vierde ronde van het kampioenschap vooraan te kunnen strijden op een circuit dat hij op zijn duimpje kent. “Het wordt de zevende keer dat ik er race; ik weet dus wel hoe het baantje loopt. Omdat Assen anders is dan Zolder moeten we de set-up nog wel finetunen. Maar veel zal het niet veel zijn.”

Met de zomerse temperaturen die voor zondag worden voorspeld en twee demo’s van de Nederlandse Formule 1-revelatie Max Verstappen, zou het dit jaar zelfs nog drukker kunnen worden dan vorig jaar vermoedt Michael Bleekemolen.

De Clio Cup-teameigenaar en -racer blikt met vertrouwen vooruit op de aanstaande races op de beroemde TT-omloop. “Ik heb in Assen heel vaak op het podium gestaan”, zegt Bleekemolen. “Natuurlijk hoop ik dat tijdens de Gamma Racing Day weer te bereiken. We hebben sowieso een sterk team met mijn zoon Sebastiaan (de nummer drie in het kampioenschap) en Melvin de Groot. Sebastiaan heeft bovendien de laatste race gewonnen. Alle kansen liggen nog open in het kampioenschap.”

In het Clio III-klassement geldt de Belg Romain de Geer als de voornaamste favoriet voor de zege. In die klasse krijgt hij onverwacht concurrentie van talent Joel Affolter. De Nederlander, onder meer meervoudig Nederlands kampioen karten en Europees kampioen karten bij de junioren in de Rotax Max, zijn komend weekeinde zijn debuut maken in het competitieve kampioenschap.
“Van de week kreeg ik een heel verrassend telefoontje van Renault met het verhaal dat ze de Clio Cup en met name de Clio III-klasse willen promoten als opstapklasse voor jong kart- en racetalent”, zegt Affolter enthousiast. “Ik voel me natuurlijk zeer vereerd om mijzelf te mogen presenteren op een druk bezocht evenement als de Gamma Racing Day. Het is aan mij te laten zien dat de Clio Cup een prima opstapklasse is van de karts naar de auto’s!”

Tijdschema Renault Clio Cup Benelux:
Vrijdag 31 juli:
9.50 uur: training
13.55 uur: training
16.10 uur: kwalificatie

Zaterdag 1 augustus:
12.50 uur: eerste race

Zondag 2 augustus:
10.10 uur: tweede race
17.30 uur: derde race

Tags Clio Cup

over Renault Group