Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Clio Cup surft mee op het succes van TCR Benelux

Autosport   CLIO

TCR Benelux stond in 2016 borg voor de heropleving van het betere sprintwerk op de circuits in de Lage Landen. Met spektakel, talloze deur-aan-deurgevechten en onverwachte wendingen toonde Kronos Events dat TCR de juiste optie is voor de toekomst. Gezien Kronos Events van bij de geboorte van TCR Benelux al nadacht over een promotieformule binnen TCR, was voor Renault het ogenblik rijp om de krachten te bundelen en de Renault Clio Cup Benelux te laten opgaan in dit nieuwe sprintkampioenschap!

De Renault Clio Cup Benelux deelt aldus voortaan de piste met TCR Benelux, maar behoudt eigen klassementen en dus ook specifieke podiums.

“Gezien het verschil in rondetijden niet zo hoog zal liggen, gaan de Clio-coureurs het veld van TCR mooi aanvullen, “ verduidelijkt Mick de Haas van MdH het nieuwe concept van “race in de race”. “De Renault Clio Cup Benelux speelt weliswaar geen enkele rol in de hiërarchie van de Touring Car Racer en de algemene zeges, maar doordat TCR in zijn geheel aansloeg en zorgde voor een heropbloei van een volwaardig sprintkampioenschap, zijn wij ervan overtuigd dat ook Clio-coureurs een graantje zullen meepikken van het succes. Dat coureurs zich kunnen meten met internationale toppers zoals Monteiro, Michelisz of Coronel, is hieraan niet vreemd. En we weten dat Renault met de promotieformules altijd borg heeft gestaan voor doorstroming van jonge talenten. De Renault Clio Cup Benelux blijft in 2017 en ook in 2018 een ideale kweekvijver. Voor latere arbeid in TCR Benelux of elders.”

Startpremie
Wie promotieformules zegt, denkt automatisch aan haalbare budgetten. Een zitje huren voor een full seizoen kost 80.000 € en voor een rijklare nieuwe Renault Clio Cupauto, 220 pk rijk, tel je 44.900 € neer. Ook het inschrijfrecht werd bewust laag gehouden.

“1.950 € voor één deelname of 11.700 € op jaarbasis,” vervolgt Mick de Haas. “Het zijn dezelfde tarieven als in 2016, terwijl de deelnemers aan Renault Clio Cup Benelux binnen TCR Benelux meer track time onder de wielen geschoven krijgen: 60 minuten vrije training, 20 minuten qualifying, 60 minuten Qualifying Long Race en dan de ondertussen gebruikelijke vier sprints van 20 minuten! Ook de mogelijkheid om een zitje te delen is een oplossing om het gevraagde budget – 40.000 € per coureur – rond te krijgen. Daarenboven biedt Renault een startpremie per race-weekend voor teams en coureurs die inschrijven voor een full seizoen in Renault Clio Cup Benelux. Als je even aan het rekenen gaat, geeft dat alles een zeer aantrekkelijk aanbod prijs/kwaliteit/race plezier!”

Bij Renault Clio Cup Benelux is men duidelijk gewonnen voor het concept van TCR Benelux en de nieuwe klasse “race in de race” moet potentiële kandidaat Clio Cup-coureurs in België en Nederland zeker kunnen bekoren.

Kalender Renault Clio Cup Benelux 2017
22-23 april – TCR Benelux Trophy– Circuit Spa-Francorchamps
19-20-21 mei – Zandvoort Race Festival – Circuit Park Zandvoort
3-4 juni – New Race Festival Blancpain GT Series – Circuit Zolder
15-16 juli – Zolder Superprix – Circuit Zolder
23-24 september – Kronos 10 Hours of Mettet – Circuit Jules Tacheny de Mettet
21-22 oktober – Formido Final Races – TT Circuit Assen

over Renault Group