Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault elektrificeert Roland Garros

Renault is voor het derde jaar op rij premiumpartner van het Roland Garros French Open tennistoernooi. Tijdens de 2024-editie – die van 20 mei tot en met 9 juni plaatsvindt – is Renault aanwezig met een 150 m² grote stand die volledig in het teken staat van de nieuwe Renault 5 E-Tech electric. Tijdens het evenement onthult Renault ook een speciale editie van de R5 geïnspireerd op het thema van Roland Garros.

De speciale Roland Garros-editie van de Renault 5 E-Tech electric heeft een elegant en sportief ontwerp. Er zijn vier carrosseriekleuren beschikbaar: blanc nacré, bleu nocturne, noir étoilé en gris schiste. Alle kleuren vormen een perfect match in combinatie met de satijnchromen dakomlijsting en de zwarte 18-inch diamond-cut lichtmetalen wielen ‘Ecrou’. De speciaal ontworpen wielen vallen extra op dankzij de naafdoppen in de matte tint gris schiste

Het onderste deel van de voorportieren is voorzien van een Roland Garros-logo geïnspireerd op de architectuur van het Roland Garros-stadion. Het dak is afgewerkt met een folie met textielafwerking en een korrelig oppervlak in satijnzwart.

UNIEK INTERIEUR

Het interieur van de Roland Garros-editie kenmerkt zich door een lichtgrijze bekleding met een dichte, fijne, grafische weving geïnspireerd op technische kleding uit de sportwereld. Dit volledig gerecyclede textiel bevat een aantal open geweven kenmerken, waaronder de H-vorm van de rugleuning. Het totaaleffect wordt versterkt door met TEP beklede zijsteunen in de kleur blauw. Deze bekleding is ook zichtbaar op de deurpanelen en dashboardstrip. De rugleuningen van de voorstoelen zijn voorzien van een hittereliëf met het Roland Garros-logo. Onder de ventilatieopening aan de passagierszijde is een ‘blue white clay’-borduurmotief toegevoegd. De sierstrip op het dashboard heeft een satijnmetalen afwerking, samen met de achtergrondverlichting die de naam ‘Roland Garros Paris’ beschrijft.

INSPIRATIE VAN TENNISRACKET

De e-pop transmissieschakelaar is geïnspireerd op het handvat van een tennisracket. Op het uiteinde van de transmissieschakelaar is het Roland Garros-logo te zien, net als de basis van een racket. De middenconsole is voorzien van een draadloze inductielader voor smartphones, waarbij Renault tijdens het productieproces gebruik maakt van rode kleipoeder. Ook in de unieke vloermatten is deze rode tint verwerkt. Op de instaplijsten van geborsteld aluminium is een kruis van Sint-Andreas afgebeeld, geïnspireerd op de architectuur van het Roland Garros-stadion, met de naam ‘Roland Garros Paris’.

GIVE ME 5: EEN UNIEK SOCIAAL INITIATIEF

Give Me 5 werd in 2022 door Renault opgericht om de toegang tot sportactiviteiten te bevorderen. Het sociale initiatief draagt ook ​​bij aan de aanleg en renovatie van tennisbanen in Frankrijk, Brazilië en Argentinië. In Frankrijk werkte Renault samen met ‘Fête le Mur’, een vereniging opgericht door voormalig tennisser Yannick Noah, om drie nieuwe tennisbanen in achtergestelde wijken in Marseille, Poitiers en Roubaix te financieren.

De vijf Renault ambassadeurs zijn betrokken bij de ontwikkeling van dit sociale initiatief voor jongeren in achterstandswijken. Dit jaar worden Diane Parry en Casper Ruud toegevoegd aan de ambassadeurslijst, naast Félix Auger-Aliassime, Diede de Groot en Luca Van Assche. Diane Parry (21) is een van de rijzende sterren van het Franse damestennis. Casper Ruud (25) uit Noorwegen staat momenteel zesde op de officiële ATP-ranglijst. Hij is drievoudig Grand Slam-finalist en winnaar van opeenvolgende Franse Open-titels in 2022 en 2023. De vijf ambassadeurs dragen allemaal het Renault logo. Ze belichamen de waarden en het imago van het merk en bevorderen de toegang tot sportactiviteiten, voornamelijk via Give Me 5.

RENAULT VERZORGT GEËLEKTRIFICEERDE VLOOT

Voor het toernooi stelt Renault een vloot van 180 auto’s ter beschikking, waarvan 88% een geëlektrificeerde of 100% elektrische aandrijflijn heeft. De vloot omvat zeventig exemplaren van de nieuwe Renault Scenic E-Tech electric, dertig van de Rafale E-Tech full-hybrid, veertig Espace E-Tech full hybrid en twintig Austral E-Tech full-hybrid-modellen. Renault zet ook een unieke shuttledienst in met vier Renault 5-modellen uit de jaren zeventig, die door The Originals Renault – La Collection zijn omgebouwd naar volledig elektrisch. Tennisfans kunnen gebruikmaken van het carpoolplatform van Renault via de website: https://covoiturage.rolandgarros.com/.

Meer beeld op de internationale mediasite

over Renault