Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault en Essent bieden totaalpakket elektrisch vervoer aan automobilisten

Schiphol-Rijk/Den Bosch - Renault en Essent hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het plaatsen en leveren van laadpunten voor elektrische auto’s. De kopers van een elektrische Renault kunnen bij de aanschaf van hun auto een oplaadpunt van Essent bij hun huis geplaatst krijgen. Daarnaast plaatst Essent meer dan 160 laadpunten bij 22 Renault-dealers en het Nederlandse hoofdkantoor van de autofabrikant in Schiphol-Rijk.

‘Renault brengt in één jaar tijd vier elektrische modellen op de markt, waarmee elektrisch rijden zichtbaar wordt op de Nederlandse wegen. Wij hebben een partner gezocht die onze wensen en eisen goed begrijpt en bekend is met de Nederlandse markt. Essent is hierin de juiste partner, die past bij onze producten en de service die wij willen bieden aan onze klanten, zegt Fokko Bangma Directeur Public Affairs van Renault Nederland.’‘Deze samenwerking maakt het mogelijk om elektrisch rijden op een grootschalige en complete manier als totaalpakket aan te bieden aan automobilisten’, zegt Mira Huussen, directeur New Energy van Essent. ‘Het is een voorbeeld van slimme samenwerking van autofabrikanten en energiebedrijven.‘

Samenwerking
Kopers van een elektrische Renault kunnen bij hun huis een oplaadpunt (Wall-Box) laten plaatsen, waarmee ze hun auto kunnen opladen met groene stroom die is opgewekt met windmolens in Nederland. Daarnaast biedt Essent laadpassen aan, waarmee bestuurders toegang krijgen tot het landelijke netwerk van openbare laadpunten in Nederland en de meer dan 800 laadpunten die haar moederbedrijf RWE in Europa heeft geplaatst. Voor beide partijen is het de eerste keer dat er met een zogenoemde loketfunctie wordt gewerkt, wat betekent dat de kopers van een elektrische Renault via hun dealer ook de Wall-Box en toegangspas voor het landelijke netwerk van laadpunten kunnen bestellen.

Om een landelijk dekkend netwerk van laadpunten bij dealers te krijgen, zullen bij 22 Renault dealerbedrijven verspreid over Nederland laadpunten worden geplaatst. Hierdoor zijn de Renault Z.E. dealers (Zero Emission) klaar om de auto’s te verkopen, onderhouden en repareren. Essent en Renault verwachten dat eind september alle laadpunten zijn geplaatst.

Over Essent
Essent is de grootste producent van duurzame energie in Nederland en levert elektriciteit, gas en warmte aan particuliere en zakelijke klanten. De onderneming beschouwt Nederland en België als haar thuismarkt. De totale productiecapaciteit van de centrales en windparken van Essent bedraagt 6.000 MW. Van alle in Nederland duurzaam geproduceerde stroom neemt Essent 27 procent voor haar rekening. Bij Essent werken 4.500 mensen. Meer informatie is te vinden op www.essent.nl/overessent en www.twitter.com/essentnieuws

Essent maakt deel uit van het internationaal opererende RWE. Met een omzet in 2009 van EUR 48 miljard en 71.000 medewerkers is RWE een toonaangevende Europese leverancier van elektriciteit en gas. RWE levert in Europa elektriciteit en gas aan meer dan 30 miljoen klanten. Daarmee behoort RWE tot de top 5 van Europese energiebedrijven. RWE investeert gemiddeld minstens EUR 1 miljard per jaar in Europese duurzame energieprojecten. Essent en RWE willen de komende jaren samen 20.000 MW aan duurzame energieproductie ontwikkelen.

Over Renault
Renault streeft ernaar om tot ‘s werelds drie beste autofabrikanten te behoren op het gebied van kwaliteit, technologie en betrouwbaarheid. Als onderdeel van de emissieloze strategie werkt Renault samen met overheden, gemeentelijke instanties, energiespecialisten en andere partners. Tot dusver heeft Renault wereldwijd meer dan vijftig overeenkomsten ondertekend die erop gericht zijn markten en infrastructuren voor te bereiden op de elektrische voertuigen die vanaf 2011 op grote schaal op de markt worden gebracht.

over Renault Group