Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault en Philips slaan handen ineen om veiligheid op de weg te verbeteren

Persbericht

Mensen brengen steeds meer tijd door op de weg. Veiligheid en een efficiënt energiebeheer behoren dan ook tot de voornaamste eisen voor een auto. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, heeft de Europese Commissie besloten dat alle nieuwe auto’s vanaf 1 februari 2011 moeten worden uitgerust met ‘dagrijverlichting’. Dagrijverlichting zijn autolampen die overdag aan zijn, om zichtbaarder te zijn voor andere weggebruikers.

De nieuwe EU-wet voor verlichting overdag geldt alleen voor nieuwe auto’s. Niet alleen auto’s die vanaf 1 februari 2011 gefabriceerd zijn, ook oudere auto’s kunnen worden voorzien van dagrijlichten. Philips biedt met het DayLight-assortiment oplossingen om de veiligheid overdag te verbeteren.

Renault heeft daarom besloten om een partnerschap aan te gaan met Philips en lanceert vanaf 1 september 2011 een actie voor klanten om de voornaamste Renault-modellen uit te rusten met LED-dagrijlichten van Philips (LED daylight 2.4).

Veiligheid op de weg met dagrijverlichting
Dagrijlichten verbeteren de zichtbaarheid, zowel voor bestuurders als voor voetgangers, die de snelheid van naderende voertuigen beter kunnen inschatten. Volgens een officiële nota van de Europese Commissie uit augustus 2006: “Kan het gebruik van dagrijlichten (DRL) het aantal dodelijke ongevallen op de weg met drie tot vijf procent per jaar terugdringen. Als het gebruik van dagrijlichten in alle Europese landen verplicht was, zou het verkeer jaarlijks 1.200 tot 2.000 doden minder eisen.”

Philips LED DayLight 4
Overdag maken de DayLight-LED’s de auto’s beter zichtbaar en vallen ze sneller op door andere bestuurders en voetgangers uit tegengestelde richting, hierdoor wordt de verkeersveiligheid bevorderd. LED DayLight 4 reduceert ook de CO2-uitstoot met 5,5 g/km in vergelijking met dezelfde auto die met dimlichten rijdt. De levensduur van meer dan 10.000 uur zorgt dat de onderhoudsfrequentie afneemt.

Renault en Philips-actie
Ook oudere auto’s kunnen worden uitgerust met deze nieuwe veiligheidsvoorziening. Renault brengt de LED-lichten op de meeste huidige modellen aan voor de prijs van € 259,- incl. btw en montage via de Renault-dealer. Deze actie is geldig voor de volgende Renault modellen: Clio (2e en 3e generatie), Renault Kangoo II, de Mégane- en Scénic-familie (2e en 3e generatie) en Espace IV phase 2.

over Renault Group