Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Fluence Z.E.

Elektrische auto's

SCHIPHOL-RIJK - De automobielbranche schudt op zijn grondvesten. Energietekorten, milieuproblemen … De elektrische motor blijkt de oplossing voor de toekomst, en maakt het mogelijk dat in de zeer nabije toekomst wereldwijd een gamma auto’s met meer respect voor het milieu op de markt komt.

Renault toont zich baanbrekend op dit gebied, met de introductie van de Fluence Z.E. en de Kangoo Z.E. De Twizy en de ZOE, twee modellen die al vanaf de ontwerptafel bestemd zijn om 100% elektrisch te gaan rijden, zullen in 2012 het eerste gamma betaalbare elektrische auto’s voor iedereen gaan aanvullen.

FLUENCE Z.E., EEN WELOVERWOGEN KEUZE
De Fluence werd in september 2009 op de Autosalon van Frankfurt als concept car aan het publiek gepresenteerd en komt nu in zijn definitieve versie – Fluence Z.E. – bij de Renault Z.E.-dealers in de showrooms te staan. Met deze auto mikt Renault op een particuliere doelgroep, maar ook op fleetowners die een mooie auto willen die zowel zuinig als milieuvriendelijk is.

De Fluence Z.E. is de 100% elektrische sedan die op de markt wordt gebracht voor de prijs van een auto met verbrandingsmotor. Deze zero emission auto in gebruik vormt een mooie aanvulling van Renault in dit segment. De Fluence Z.E. is uniek in dit segment en heeft een bijzonder fraaie lijn, een comfortabel interieur en een heel scala aan handige technieken. Samen met de Kangoo Z.E. is de Fluence Z.E. één van de eerste auto’s van het Renault Z.E. gamma die op de markt wordt gebracht.

De Renault Fluence Z.E. wordt geproduceerd in de OYAK-Renault-fabriek in het Turkse Bursa op dezelfde productielijn als de Fluence-versies met verbrandingsmotor (Fluence-versies met verbrandingsmotor zijn niet leverbaar in Nederland).

Over Renault Group