Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Koploper in verkoop van modellen met lage CO2-uitstoot

Renault Groep schoonste autoproducent van Europa

Persbericht

De Renault Groep is koploper in Europa in de verkoop van personenauto’s met een lage CO2-uitstoot. In de eerste helft van 2013 lag de gemiddelde CO2-uitstoot van alle verkochte modellen op slechts 115,9 gram per kilometer. Daarmee voert de Renault Groep de Europese ranglijst aan als producent van schoonste auto’s.

De leidende positie van de Renault Groep is te danken aan de introductie van nieuwe modellen, het succes van de efficiënte Energy-motoren en de stijgende verkoop van elektrische auto’s. Dankzij deze ontwikkelingen daalde de gemiddelde CO2-uitstoot van verkochte modellen van de Renault Groep van 125,5 gram per kilometer in 2012 naar 115,9 gram per kilometer in de eerste zes maanden van 2013 (verkopen in 23 EU-landen).

Marktleider

De sterke daling van de CO2-uitstoot is ook het resultaat van het verkoopsucces van vijf modellen die elk gemiddeld nog geen honderd gram CO2 per kilometer uitstoten: de Twingo, de nieuwe Clio, de Captur, de Mégane en Dacia Sandero. De nieuwe Clio Energy dCi 90 eco2 is zelfs  zuinigste en schoonste in zijn klasse met een gemiddelde CO2-emissie van 83 gram per kilometer. Daarnaast is Renault in Europa marktleider in de verkoop van elektrische auto’s.

“We hebben onze leidende positie te danken aan zowel de zuinige Energy-motoren als de elektrische modellen. Deze innovaties leveren meetbare resultaten op en sporen ons aan door te gaan met het verkleinen van de ecologische voetafdruk van de Renault Groep,’ vertelt Jean-Philippe Hermine, Director Environmental Plan bij de Renault Groep.

foto's

over Renault Group