Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Group en Phoenix Mobility lanceren elektrische retrofitkit voor bedrijfsvoertuigen in de Re-Factory van Flins

Corporate

Renault Group en de onderneming Phoenix Mobility uit Grenoble, gespecialiseerd in de ombouw van bedrijfsvoertuigen naar elektrische voertuigen, ondertekenden een intentieverklaring om een strategisch partnerschap aan te gaan voor de ontwikkeling en commercialisering van een retrofitkit, een nieuw systeem op de Franse bedrijfsvoertuigenmarkt. Deze innovatieve oplossing maakt het mogelijk om een bedrijfsvoertuig met verbrandingsmotor ouder dan 5 jaar om te bouwen tot een elektrisch voertuig.

De eerste fase van het partnerschap zal als ‘Proof of Concept’ fungeren en omvat de gezamenlijke ontwikkeling met als doel om vanaf 2023 een eerste retrofitkit op de markt te brengen voor Renault Master. In een eerste fase willen beide partners ongeveer duizend retrofitkits commercialiseren en installeren, en zakelijke klanten overtuigen van de voordelen van deze retrofitkits (elektrisch rijcomfort, milieuvriendelijkheid, economische winst, enz.). Op termijn zal deze innovatieve oplossing worden uitgebreid naar andere modellen.

Renault Group steunt hiervoor op de industriële knowhow van de Re-Factory in Flins. Op deze site, gewijd aan de circulaire economie, zal Renault Group de kits assembleren. Phoenix Mobility zal van zijn kant instaan voor de commercialisering en kan daarvoor rekenen op zijn erkende expertise op de B2B-retrofitmarkt.

“Renault Group, een belangrijke speler op de markt van de elektrische voertuigen, positioneert zich opnieuw als pionier om een innovatieve retrofitoplossing te ontwikkelen op een nog opkomende markt met groot potentieel. Dit partnerschap met Phoenix Mobility is de eerste associatie tussen een autoconstructeur en een veelbelovende start-up om een onuitgegeven commercieel aanbod te lanceren op de aftersalesmarkt en zo in te spelen op de verwachtingen van onze zakelijke klanten die op zoek zijn naar duurzamere en zuinigere mobiliteitsoplossingen. Dit project sluit perfect aan bij de strategie van Renault Group om van de Re-Factory in Flins de eerste site voor circulaire mobiliteitseconomie te maken,” verklaarde François Delion, Directeur Naverkoop van Renault Group.

“Phoenix Mobility, al drie jaar marktleider op het gebied van retrofitkits voor publieke en zakelijke bedrijfsvoertuigenparken, zet zijn industriële strategie voort dankzij dit partnerschap met Renault Group. Deze nieuwe fase in onze ontwikkeling zal ons in staat stellen om snel te voldoen aan de groeiende marktvraag,” voegde Wadie Maaninou, oprichter en CEO van Phoenix Mobility, toe.

over Renault Group