Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Group en Software République helpen projecten rond duurzame, veilige en intelligente mobiliteit te versnellen

Renault

Op 8 maart huldigden Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics en Thales de incubator van Software République in, een ecosysteem voor ‘open innovation’ rond duurzame, veilige en intelligente mobiliteit. De lancering vond plaats in Village by CA en verenigde de vertegenwoordigers van de stichtende leden van Software République met de eerste geselecteerde start-ups.

Deze incubator heeft een dubbele missie: enerzijds versnelt hij de projecten van de geselecteerde start-ups en anderzijds verrijkt hij de ‘open innovation’ van de zes leden rond drie thema’s: energie, nieuwe mobiliteit en connected voertuigen. De gekozen start-ups worden gedurende zes tot achttien maanden geïmplementeerd met als doel een project uit te werken met minimaal twee leden van Software République. Als tegenprestatie verbinden de leden van Software République zich ertoe hun middelen ter beschikking te stellen en een begeleidingsprogramma op maat te voorzien.

Wattpark, Geoflex en Vianova, die de eerste editie van de Mobility 4.0 Challenge wonnen, krijgen nu het gezelschap van twee andere start-ups, Angoka en Parcoor, die het selectiecomité van de incubator heeft geselecteerd.

Het begeleidingsprogramma steunt op vijf pijlers:

 • 15.000 experts ter beschikking: de zes leden van Software République stellen hun technische expertise, gespecialiseerde middelen, testmiddelen en gegevens ter beschikking volgens de projecten en behoeften.
 • accommodatie à la carte: de locatie voor de accommodatie van de start-up wordt op basis van de beoogde technische locaties of markten gekozen uit de tien locaties (acht landen) die de leden aanbieden.
 • coaching op aanvraag: gevarieerd advies op maat van de behoeften: markt- en positioneringsanalyse, financieel, business plan, human resources, pitch en presentaties, alsook UX en UI (gebruikerservaring / gebruikersinterface) worden aangeboden met de medewerking van Village by CA.
 • onafhankelijk juridisch advies: ondersteuning door een advocatenkantoor om start-ups te begeleiden bij juridische en fiscale kwesties.
 • bevoorrechte toegang tot het ecosysteem van Software République.

De start-ups en hun projecten:

 • ANGOKA
  Angoka beveiligt de communicatie voor Smart Cities en mobiliteit. Zijn hardware-oplossingen beschermen de integriteit van de communicatie tussen machines (M2M) en de herkomst van gegevens, waardoor betrouwbare verbindingen worden gecreëerd, ongeacht het netwerk.
 • GEOFLEX
  Geoflex is een serviceprovider die GPS/GNSS-toepassingen verbetert met het oog op een veilige en tot op vier centimeter nauwkeurige positionering, zowel op het land als op zee en in de lucht. Geoflex levert een universele hypergeolokalisatie voor treinen, auto’s, schepen, drones, smartphones, enz. maar ook voor de levering over de laatste kilometer in slimme steden.
 • PARCOOR
  Parcoor biedt ingebouwde dreigingsdetectiesoftware die rechtstreeks wordt ingezet op de te beschermen apparatuur. Deze software gebruikt een innovatieve benadering die in real time gecontroleerde gegevens van de apparatuur combineert met geavanceerde, lichte, snelle en begrijpelijke ‘machine learning’-algoritmen. Deze oplossing verzekert de cyberbeveiliging aan boord en een autonome realtime detectie van potentiële bedreigingen.
 • VIANOVA
  Vianova ontwikkelt een verkeersveiligheidsalgoritme dat zowel steden als automobilisten ten goede kan komen door gevaarlijke verkeersincidenten of hoge ongevalsrisico’s in bepaalde gebieden in real time te identificeren en mensen erover te informeren.
 • WATTPARK
  Wattpark is het ‘Airbnb© van de laders’. Hiermee kunnen eigenaars van een laadpaal deze delen en verhuren. Wattpark helpt bestuurders om een laadpaal te lokaliseren, er verbinding mee te maken en gemakkelijk te betalen. Dat vermijdt stress tijdens ritten met elektrische of oplaadbare hybrideauto’s.

Hoe kunt u deel uitmaken van de incubator van Software République?

Ga naar www.softwarerepublique.eu en vul het contactformulier zo volledig mogelijk in met vermelding van de mogelijkheden voor samenwerking met de leden van Software République.

Het selectiecomité komt twee keer per jaar samen, in juni en december, op basis van ontmoetingen met de start-ups voor een incubatie in september van het lopende jaar respectievelijk januari van het daaropvolgende jaar.

Alle informatie over Software République vindt u op de nieuwe website: www.softwarerepublique.eu

Over Renault