Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Group en Volvo Group starten Flexis SAS: joint venture voor ontwikkeling elektrische bedrijfswagens

Corporate   Personenauto's

  • Na de ondertekening van de bindende overeenkomsten op 6 oktober 2023 hebben Renault Group en Volvo Group de vereiste wettelijke goedkeuringen verkregen voor de officiële oprichting van de nieuwe joint venture Flexis SAS.
  • De joint venture is gericht op de ontwikkeling van een revolutionaire generatie van volledig elektrische bedrijfswagens, gebaseerd op een Software Defined Vehicle (SDV)-platform met de bijbehorende diensten.
  • Het nieuwe, in Frankrijk gevestigde bedrijf speelt in op de toenemende vraag naar emissiearme en efficiënte logistiek voor stedelijke gebieden.
  • Renault Group en Volvo Group zullen beide in de komende drie jaar € 300 miljoen investeren in de joint venture.
  • Na de niet-bindende overeenkomst van 6 oktober 2023 heeft CMA CGM Group bevestigd een strategische investering in Flexis SAS te willen doen van € 120 miljoen. Dat gebeurt via PULSE, een investeringsfonds van € 1,5 miljard om het koolstofvrij maken van de logistieke waardeketen te bevorderen.
  • De nieuwe familie van volledig elektrische bedrijfswagens op het SDV-platform wordt geïntroduceerd door het nieuwe bedrijf. De productie van het eerste model start medio 2026.

Renault Group en Volvo Group starten Flexis SAS: joint venture voor ontwikkeling elektrische bedrijfswagens

Over Renault Group