Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Group herziet zijn financiële vooruitzichten 2023 naar een hoger niveau

Corporate   Persbericht

Gezien het huidige prestatieniveau van de Group, dat boven de aanvankelijke verwachtingen ligt, stelt Renault Group zijn financiële vooruitzichten voor het boekjaar 2023 naar boven bij.

Renault Group herziet zijn financiële vooruitzichten 2023 naar een hoger niveau

De Renault Group voorziet:

  • een operationele marge van Renault Group tussen 7% en 8% (tegenover 6% of meer voorheen)
  • een free cash-flow uit de autobranche van minstens 2,5 miljard euro (tegenover minstens 2 miljard euro in het vorige boekjaar).

Deze herziening is vooral te danken aan de kwaliteit van de verkoopmix, die het succes van de nieuwe lanceringen en het voortzetten van een verkoopbeleid gericht op waarde, weerspiegelt.

De vooruitzichten van Renault Group voor het eerste halfjaar van 2023:

  • een operationele marge van de Groep van meer dan 7%
  • een free cash-flow uit de automobielactiviteiten van ongeveer € 1,5 miljard (inclusief 600 miljoen aan dividenden van Mobilize Financial Services).

Renault Group zal zijn halfjaarcijfers op 27 juli 2023 publiceren.

Luca de Meo, CEO van Renault Group: “Renault Group heeft recordprestaties neergezet. Deze resultaten zijn de vrucht van een strategie die gericht is op waarde en de niet aflatende inzet van onze teams gedurende de afgelopen drie jaar voor het Renaulution-plan, dat de Groep grondig transformeert. Als gevolg hiervan stelt Renault Group zijn financiële vooruitzichten voor het jaar naar boven bij, dankzij de voortdurende inspanningen om de kosten te verlagen en een productoffensief dat zijn weerga niet kent in de geschiedenis van de Groep. Dit productoffensief, voor al onze merken, is nog maar net begonnen en zal de prestaties van de Groep verder verbeteren, terwijl het een unieke transformatie leidt om het autobedrijf van de volgende generatie te worden.”

over Renault Group