Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Group introduceert aandelenplan voor alle medewerkers

Corporate

Boulogne-Billancourt, 16 november 2022 – Renault Group kondigt het Renaulution Shareplan aan, waarmee meer dan 110.000 medewerkers in 29 landen persoonlijk kunnen meeprofiteren van de uitbreiding en de resultaten van Renault Group.

  • Renault Group start Renaulution Shareplan, een uitgebreid aandelenplan voor medewerkers. Ambitie is om aantal aandelen in bezit van medewerkers te laten groeien tot 10% in 2030.
  • Zes gratis aandelen voor iedere in aanmerking komende Renault Group-medewerker (meer dan 110.000 in 29 landen) en in 21 landen óók kans om aandelen te kopen met 30% korting.
  • De referentieprijs voor het aandeel in het kader van operatie is vastgesteld op € 31,46, wat met korting een prijs van € 22,02 betekent. De inschrijfperiode loopt van 24 november tot en met 12 december 2022.
  • Dit aandelenplan voor medewerkers versterkt de betrokkenheid van Renault Group-medewerkers bij de nieuwe strategische richting.

“Dit aandelenplan voor medewerkers is onderdeel van de Renaulution en de strategische plannen die we afgelopen 8 november hebben gepresenteerd op de Capital Market Day. We kijken ernaar uit om de goede resultaten te delen met al onze medewerkers en hun te betrekken bij ons groeiende aantal aandeelhouders. Zo worden zij nog meer betrokken bij het bouwen aan de toekomst van Renault Group. Ons doel is dat medewerkers vóór 2030 zo’n 10% van het bestand van aandeelhouders uitmaken. Bij deze revolutie en het maken van toekomstplannen vergeet Renault Group zijn oorsprong niet. In tegendeel: de traditie van een sociaal laboratorium dat is uitgegroeid tot een uniek bedrijf wordt versterkt en naar de moderne tijd gebracht.” Luca de Meo, CEO Renault Group

De belangrijkste voorwaarden van het plan:

Uitgevende organisatie

Renault SA, een bedrijf met een geregistreerd kapitaal van € 533.941.113,-, met het hoofdkantoor gevestigd op Avenue du Général Leclerc 122 B, 92100 Boulogne-Billancourt, Frankrijk, geregistreerd in Nanterre onder nummer B 780 129 987.
Verhandeld op Euronext Parijs (Frankrijk).
Gewoon aandeel: ISIN FR0000131906 RNO.

Doel

Dit plan is onderdeel van het beleid van Renault Group om het aantal medewerkers met aandelen te laten groeien. Hiervoor komen 110.000 medewerkers in 29 landen in aanmerking.

Omvang

Dit plan voor medewerkers valt onder artikel L. 3332-18 en opvolgende van de Franse arbeidswet en wordt uitgevoerd binnen de spaarplannen van Renault Group, DIAC en Renault Retail Group. In sommige landen is dit wettelijke raamwerk niet van toepassing vanwege lokale wetten en/of belastingtechnische en operationele beperkingen.

Begunstigden

Dit plan is beschikbaar voor medewerkers van Renault Group en zijn dochterondernemingen in de spaarplannen van Renault Group, DIAC en Renault Retail Group, in 29 landen. Om in aanmerking te komen moet een medewerker tussen 1 januari 2021 en 12 december 2022 ten minste drie maanden doorlopend of onderbroken in dienst zijn, met een arbeidscontract dat op 12 december 2022 geldig is.
Het plan is beschikbaar in Argentinië, België, Brazilië, Chili, China, Colombia, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, India, Italië, Malta, Marokko, Mexico, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.

Voorwaarden

Alle in aanmerking komende medewerkers van Renault Group ontvangen direct zes gratis aandelen als eenzijdige bedrijfsbijdrage (behalve in enkele landen waar aandelen worden uitgeleverd na een vijfjarige periode en waar geen bezitseisen van toepassing zijn).

In 21 landen biedt Renault Group zijn medewerkers ook aantrekkelijke voorwaarden om aandelen te kopen: een korting van 30% op de referentieprijs plus een bonus van 300% op de eerste twee aandelen (zes gratis aandelen voor de eerste twee gekochte aandelen). Vrijwillige betalingen van medewerkers, die worden gedaan volgens de geldende voorwaarden in de betreffende landen, kunnen niet meer zijn dan 25% van hun bruto jaarvergoeding.
De Renault-aandelen worden ten minste vijf jaar vastgehouden (behalve in uitzonderlijke gevallen) in een gezamenlijk bedrijfsfonds of, in sommige landen, in een account dat door de aandeelhouder is geregistreerd.

downloads

over Renault Group