Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Gamma succesvolle nieuwe Clio verder uitgebreid

Renault introduceert nieuwe Clio GT en Clio dCi 90 EDC

Renault maakt sportiviteit nog toegankelijker. Na het debuut van de spectaculaire nieuwe Clio R.S. introduceert Renault nu de sportieve nieuwe Clio GT. Met zijn pittige TCe 120-motor, dynamische uitstraling en technische verwantschap met de Clio R.S. staat de Clio GT garant voor het rijplezier waar Renault Sport om bekendstaat. Om het aanbod van de nieuwe Clio nóg interessanter te maken, is de dCi 90-motor nu ook leverbaar met de automatische EDC-versnellingsbak.

De nieuwe GT-uitvoering van de Renault Clio Hatchback en Estate is een sportieve versie die in het gamma boven de Dynamique-uitvoering wordt gepositioneerd. De Clio GT combineert een dynamische uitstraling met een uiterst complete uitrusting en diverse onderdelen die hun oorsprong vinden bij Renault Sport. De Clio GT is bijvoorbeeld uitgerust met een sportonderstel en de R.S. Drive-functie met de keuzestanden ‘Normaal’ en ‘Sport’.

GT-exterieur
Het exterieur van de GT-uitvoering valt op door de specifieke voor- en achterbumper, de zijskirts, de diffuser aan de achterzijde, de lichtmetalen 17-inch GT-wielen en diverse GT-logo’s. De koplampen met een donkere behuizing, de LED-dagrijverlichting in de voorbumper en de in kleur Gris Metal uitgevoerde buitenspiegelkappen zorgen eveneens voor een onderscheidende uitstraling.

GT-interieur

Geheel in lijn met het exterieur ademt ook het interieur een sportieve sfeer. De nieuwe Clio GT is uitgerust met onder meer sportstoelen met specifieke bekleding, een met leder bekleed sportstuur, aluminium sportpedalen en GT-wijzerplaten in het dashboard. Verder zijn de veiligheidsgordels, de omlijsting van de buitenste ventilatieopeningen, de omlijsting van de versnellingspook en delen van de deurpanelen uitgevoerd in de kleur Gris Metal. Het standaard aanwezige multimedia-/navigatiesysteem R-LINK, de elektronisch geregelde airconditioning, de regen- en lichtsensor en de elektrisch inklapbare buitenspiegels maken de riante uitrusting compleet.

TCe 120 EDC

De nieuwe Renault Clio GT is ontworpen met dezelfde gedachte als alle andere GT-uitvoeringen van Renault: een sportief uiterlijk, sportieve rijeigenschappen, maar ook rekening houdend met comfort en efficiency. De Clio GT wordt aangedreven door de nieuwe TCe 120-motor met een vermogen van 120 pk (88 kW) en een koppel van 190 Nm (vanaf 2.000 t/min).

Deze pittige 1,2-liter viercilinder turbobenzinemotor is standaard gekoppeld aan de automatische EDC-transmissie met dubbele koppeling. Het voordeel van deze transmissie is dat zowel comfortabel als sportief gereden kan worden. De zes versnellingsbak is – net als die in de Clio R.S. – zowel automatisch als handmatig via schakelflippers achter het stuurwiel te bedienen.

Het gemiddelde verbruik is vastgesteld op 5,2 l/100 km (volgens NEDC) met een bijbehorende CO2-emissie van 120 g/km. Dat betekent dat zowel de Clio Hatchback als de Estate TCe 120 EDC in aanmerking komen voor de gereduceerde bijtelling van 20 procent bij zakelijk gebruik.

Later dit jaar is de TCe 120 EDC ook beschikbaar voor de Expression- en Dynamique-uitvoering.

dCi 90 EDC

Behalve de TCe 120 EDC GT is er nog een nieuwe versie in het Clio-gamma. De EDC-versnellingsbak is nu ook leverbaar in combinatie met de dCi 90-motor. De prestaties van de dCi 90 EDC zijn gelijk aan die van de handgeschakelde versie. De dieselmotor levert 90 pk (66 kW) en 220 Nm vanaf 1.750 t/min. De Clio dCi 90 EDC is niet uitgevoerd met het Stop & Start-systeem en de 15-inchwielen hebben plaatsgemaakt voor 16-inch flex wielen voor de Expression en de Dynamique is standaard uitgerust met 16-inch lichtmetalen wielen ‘Passion’. Met een gemiddeld verbruik van slechts 3,7 l/100 km en een CO2-uitstoot van 95 g/km voldoen zowel de Clio Hatchback als de Estate dCi 90 EDC aan de eisen voor de gereduceerde bijtelling van 20 procent bij zakelijk gebruik. Beide varianten zijn bovendien tot het einde van 2013 vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting.

Prijzen
De nieuwe Renault Clio TCe 120 EDC GT heeft een prijs van 21.990 euro en voor de Estate geldt een meerprijs van 1.000 euro. De Clio dCi 90 met de automatische EDC-versnellingsbak is leverbaar in combinatie met de Expression- en Dynamique-uitvoeringen. De meerprijs bedraagt 2.500 euro ten opzichte van de handgeschakelde versies. Dat betekent dat de Clio Hatchback dCi 90 EDC leverbaar is voor prijzen vanaf 20.090 euro en de Estate vanaf 21.490 euro. Er is al een Renault Clio vanaf 13.490 euro.

Tags Clio Estate

over Renault Group