Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Kangoo E-Tech electric ingezet door Albert Heijn voor duurzame bezorging in Leiden

Renault en Albert Heijn zetten een belangrijke stap in duurzame en efficiënte boodschappenbezorging met de inzet van de volledig elektrische Renault Kangoo E-Tech electric in het centrum van Leiden. De supermarktketen gaat in een testperiode onderzoeken of de op maat gemaakte, volledig elektrische bedrijfswagen van Renault het werk van de bezorgers eenvoudiger én veiliger kan maken.

De Renault Kangoo E-Tech electric die bij Albert Heijn de testfase doorloopt, is voorzien van een unieke op maat gemaakte configuratie die is verzorgd door Veth Automotive en Karhof Carrosserieën, bekend om hun hoogwaardige carrosserieoplossingen. De Kangoo is uitgerust als Platform Cabine L2 met een gesloten opbouw en is volledig ingericht op de behoeften van de bezorgdienst van Albert Heijn.

Eén van de slimme functionaliteiten van de aangepaste Kangoo E-Tech electric is de mogelijkheid voor de bezorger om náást het voertuig plaats te nemen tijdens het uitladen van de bestellingen in plaats van erachter. Dit draagt niet alleen bij aan de efficiëntie van het bezorgproces, maar verhoogt ook de veiligheid voor de bezorger. Bovendien zorgen geïntegreerde LED-lampen ervoor dat de bezorger goed zichtbaar is voor ander verkeer tijdens het uitladen.

Herbert Zuidervliet, Brand Manager LCV, Renault Group Nederland: “Wij kijken erg uit naar de samenwerking met Albert Heijn. Samen met de supermarktketen streven we naar zoveel mogelijk CO2-reductie per gereden kilometer, en Albert Heijn versnelt hun ambitie op dit vlak. Zo worden boodschappen op de meest groene manier bezorgd, door het blauwe Albert Heijn.”

Albert Heijn test de compacte Kangoo E-Tech electric in Leiden, dat met zijn smalle straten in het centrum een ideale proeftuin is. Naast de bescheiden afmetingen biedt de bestelwagen nog een belangrijk voordeel voor de supermarkt: zijn volledig elektrische aandrijving. Dankzij de elektrische Kangoo is Albert Heijn in staat om emissievrij te bezorgen. Dit past perfect binnen de duurzaamheidsdoelstellingen van Albert Heijn en draagt bij aan een schonere en groenere stadsomgeving.

De Kangoo E-Tech electric is een zeer capabele bedrijfswagen, die dankzij een laadvolume tot 3,9 m3, een laadvermogen meer dan 500 kg, 1.500 kg geremd trekvermogen en een  actieradius tot 314 km (WLTP) toereikend is voor de meeste bedrijfsactiviteiten in stedelijke omgevingen. De ‘Bestelauto van het Jaar 2023’ is nu tevens leverbaar als L2-versie die 4,9 m3 laadvolume, 800 kg laadvermogen, 1.500 kg geremd trekvermogen en een actieradius tot 305 km (WLTP) biedt. De Kangoo E-Tech electric is bovendien te bestellen met dubbele cabine en kan naar wens met opbouw naar keuze geleverd worden.

over Renault