Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

De bestelwagen van morgen in november in Nederland

Renault Kangoo Z.E.

Bedrijfswagens   KANGOO Z.E.

SCHIPHOL-RIJK - De automobielbranche schudt op zijn grondvesten. Energietekorten, milieuproblemen … De elektrische motor blijkt de oplossing voor de toekomst, en maakt het mogelijk dat in de zeer nabije toekomst wereldwijd een gamma milieuvriendelijker auto’s op de markt komt.

Renault toont zich baanbrekend op dit gebied, met de introductie van de Fluence Z.E. en de Kangoo Z.E. Daarna volgen de Twizy en de ZOE: twee modellen die al vanaf de ontwerptafel bestemd waren om 100% elektrisch te gaan rijden en die het eerste gamma betaalbare elektrische auto’s voor iedereen gaan aanvullen.

RENAULT KANGOO Z.E., VOOR DE ONDERNEMER DIE MET ZIJN TIJD MEEGAAT

Na de onthulling op de Salon van Hannover in 2010, en vervolgens in zijn ‘Maxi’-versie op de Salon van Genève in 2011, arriveert de Renault Kangoo Z.E. in november bij de Renault-dealer. Hij is bedoeld voor zakelijke klanten die op zoek zijn naar een zuinige, milieuvriendelijkere bestelwagen.

De Renault Kangoo Z.E. is de eerste 100% elektrische bestelwagen voor een betaalbare prijs. Hij is ook leverbaar in een Maxi-versie met 2 en 5 zitplaatsen en heeft dezelfde praktische kwaliteiten als de versie met verbrandingsmotor: eenzelfde laadruimte van 2,4 tot 4,0 m3, eenzelfde laadvermogen van 650 kg en is net zo comfortabel. De Renault Kangoo Z.E. rijdt bovendien stil en soepel met een koppel dat vanaf de start volledig beschikbaar is, accelereert zonder schokken omdat er geen versnellingsbak is, heeft een aantrekkelijke kilometerkostprijs en biedt uiteraard de voldoening van het rijden met nul uitstoot*.

Renault produceert deze auto op dezelfde productielijn als de versie met verbrandingsmotor, in de fabriek M.C.A. (Maubeuge Construction Automobile), in het noorden van Frankrijk. Hij lift mee op de aanwezige knowhow, van het leveranciersbestand en het logistieke netwerk van de huidige Kangoo. De fabriek van Maubeuge produceert al twintig jaar bedrijfswagens en kan zich altijd aanpassen aan de vraag van de markt en de diversiteit die bij dit type auto’s hoort (korte versies, lange versies, gesloten of open uitvoeringen, enz.). Hierdoor kan Renault het startkapitaal voor het programma beperken en een snelle productiestart maken met behoud van een bijzonder hoog kwaliteitsniveau.

over Renault Group