Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault lanceert Human First-programma in kader van veiligheid

Campagnes   Persbericht   Renault

MEER DAN VIJFTIG JAAR ONDERZOEK NAAR VEILIGHEID
Al meer dan vijftig jaar stelt Renault alles in het werk om bestaande veiligheidssystemen te optimaliseren en nieuwe – nog betere – te ontwikkelen. Sinds 1970 vroeg Renault al meer dan 2.000 patenten aan voor veiligheidssystemen. Deze inspanningen van Renault hebben, samen met de maatregelen van de Franse verkeersveiligheidsautoriteit en opeenvolgende regeringen, geholpen om 350.000 levens te redden en tot 5,8 miljoen mensen te beschermen tegen verwondingen. Dat stelt Stéphane Buffat, directeur van het Laboratorium voor Ongevallenstudies, Biomechanica en Menselijk Gedrag.

‘HUMAN FIRST’-PROGRAMMA, DE VEILIGHEIDSVISIE VAN RENAULT

Het ‘Human First’-programma dat Renault in 2023 lanceerde, maakt het mogelijk om alle veiligheidsinitiatieven aan het grote publiek voor te stellen en Renault te positioneren als een technologisch en mensgericht automerk. Het is het resultaat van een samenwerking tussen ingenieurs, veiligheidsexperts, productmanagers, het LAB en de hulpdiensten (brandweer). Samen met de nieuwste innovaties – zoals kunstmatige intelligentie – biedt het de mogelijkheid voor Renault om zich te onderscheiden.

De aanpak van Renault gaat veel verder dan alleen het ontwikkelen van veilige auto’s. Het merk tracht iedereen te beschermen, ook andere weggebruikers. In een tijd waarin alternatieve mobiliteitsoplossingen (e-bikes en e-scooters) aan populariteit winnen en waarin we allemaal wel eens voetganger, fietser of automobilist zijn, zet Renault zich in om iedere weggebruiker te beschermen.

“De benadering en substantiële R&D-investeringen van Renault ten aanzien van veiligheid illustreren de – door Luca de Meo gedreven – transitie van een traditionele autofabrikant naar een toonaangevend bedrijf op het gebied van mobiliteitsdiensten en technologie.” – Arnaud Belloni, VP, Renault Brand Global Marketing

Het Human First-programma van Renault richt zich op drie belangrijke pijlers:

  1. Ongevallen voorkomen door geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) en veiligheidsvoorzieningen te ontwikkelen: in het gehele gamma van Renault worden meer dan 36 ADAS en 60 veiligheidsvoorzieningen toegepast om aanrijdingen en verwondingen te helpen voorkomen en de impact daarvan te verminderen.
  2. Verkeersongevallen effectiever beheren door een uniek partnerschap aan te gaan met brandweerlieden in heel Europa: meer dan 5.000 brandweerlieden in 33 landen hebben een training gevolgd, terwijl belangrijke innovaties op het gebied van ‘post-crash’-veiligheid zijn ontwikkeld. Denk aan de ‘Fireman Access’ en ‘QRescue Renault’, waarmee hulpverleners worden geholpen veel efficiënter te werken.
  3. Het aantal ongevallen verminderen door fors te investeren in R&D en de ontwikkeling van interieurtechnologieën, zoals de safety score, de safety coach en connectiviteitsdiensten.

UITGEBREIDE INTERNATIONALE CAMPAGNE

Het programma staat dit jaar centraal in een campagne die op een groot aantal kanalen zal worden gepromoot. Op televisie zal een 30 seconden lange video worden uitgezonden en op verschillende digitale platformen loopt een unieke documentaire over de samenwerking tussen brandweerlieden en Renault. De video, zorgvuldig geregisseerd door Publicis Conseil en Renault, werd geproduceerd door Les Réalité en in januari uitgezonden op de Franse televisie als onderdeel van de campagne over de resoluties van Renault.

De video is gemaakt vanuit het perspectief van een bestuurder en toont verschillende weggebruikers (waaronder voetgangers, fietsers en motorrijders) in verschillende situaties. De bestuurder stapt aan het einde van de video uit haar auto en gaat verder als voetganger. Deze verschuiving herinnert de kijkers eraan dat we de weg op verschillende manieren gebruiken en dat de technologie van Renault (geavanceerde rijhulpsystemen, QRescue en Safety Coach) helpt om onze wegen te allen tijde en voor iedereen veiliger te maken.

De campagne zal te zien zijn op tv in Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland en op digitale platforms in de rest van Europa. Eind 2023 is de campagne ook te zien in Latijns-Amerika en India.

In Nederland is alle informatie over het Human First-programma hier terug te vinden.

over Renault