Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault levert 58 exemplaren van Kangoo E-Tech electric aan BENU

Renault heeft vandaag de eerste negentien exemplaren van de 100% elektrische Kangoo E-Tech electric overhandigd aan BENU, distributeur van medicijnen en medische hulpmiddelen. Het gaat hier om de eerste partij van in totaal 58 exemplaren. BENU kiest voor de Renault Kangoo E-Tech electric vanwege de onovertroffen combinatie van 100% elektrische aandrijving, laadvolume en laadvermogen.

De Renault Kangoo E-Tech electric wordt ingezet voor de lokale distributie van medicijnen en hulpmiddelen aan consumenten en zorginstellingen vanuit Amsterdam en Eindhoven. De 100% elektrische bedrijfswagen van Renault stelt BENU in staat klanten tot de voordeur te bedienen, ook als de milieueisen worden aangescherpt en lage-emissiezones worden uitgebreid. Daarmee is BENU toekomstbestendig, terwijl de Kangoo E-Tech electric bijdraagt aan het doel van de onderneming om alle transportbewegingen verder te verduurzamen.

Bart Tolhuisen, groepsdirecteur financiën van BENU: “We zijn blij dat de elektrische Kangoo voertuigen betrekkelijk snel geleverd konden worden. De vraag naar elektrische transportmiddelen neemt sterk toe, doordat steeds meer steden zero-emissiezones instellen. Dit betekent dat in deze gebieden alleen voertuigen mogen rijden zonder uitstoot (van CO2, NOx en fijnstof). Dankzij de nieuwe elektrische bestelauto’s kunnen we onze medicijnen en hulpmiddelen blijven bezorgen, ook als het aantal zero-emissiezones in de toekomst uitbreidt. Daarnaast leveren de voertuigen een belangrijke bijdrage aan het streven van Brocacef Groep naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering in 2030.”

De keuze voor de Renault Kangoo E-Tech electric heeft niet alleen te maken met de 100% elektrische aandrijving. De bedrijfsauto biedt ook een laadvolume van 3,9 m3, een laadvermogen van 527 kg, een standaard trekgewicht van 1.500 kg en een riante actieradius van ruim 300 kilometer (WLTP). Dankzij deze onovertroffen combinatie is de Kangoo E-Tech electric uiterst veelzijdig en breed inzetbaar.

Tevens is 45 kWh-batterij van de Kangoo E-Tech electric snel op te laden dankzij de standaard 11 kW-boordlader, wat perfect aansluit op de duurzame bedrijfsvoering. Bij de distributiefaciliteiten in Amsterdam en Eindhoven zijn zonnepanelen op het dak aangebracht, zodat de Kangoo E-Tech electric kan worden opgeladen met zelf opgewekte elektriciteit. Daarmee dragen de elektrische bedrijfswagens van Renault bij aan het streven van Brocacef Groep – waartoe BENU behoort – om in 2030 CO2-neutraal te opereren.

over Renault