Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Kangoo Z.E. voor geleidehondenopleidingscentrum

Renault levert belangrijk ‘lesmateriaal’ aan KNGF Geleidehonden

Persbericht

Renault Nederland heeft op dierendag een volledig elektrisch aangedreven Renault Kangoo Z.E. overhandigd aan KNGF Geleidehonden. De auto staat het geleidehondenopleidingscentrum een jaar lang ter beschikking om bestaande en toekomstige geleidehondenbazen voor te bereiden in het omgaan met elektrische auto’s. Deze samenwerking sluit bovendien volledig aan op de maatschappelijk verantwoorde doelstellingen van Renault en van KNGF Geleidehonden.

KNGF Geleidehonden is de oudste geleidehondenschool van Nederland. De organisatie leidt al ruim 75 jaar blindengeleidehonden op en heeft als missie zoveel mogelijk mensen met een visuele of andere beperking een beter leven te geven met een speciaal opgeleide hond. Inmiddels worden er ook autismegeleidehonden, assistentiehonden en buddyhonden opgeleid.
Mensen met een visuele beperking moeten het in het verkeer vooral hebben van hun gehoor. Met de elektrische Renault Kangoo Z.E. die Renault beschikbaar stelt, kunnen de instructeurs van KNGF Geleidehonden praktijkervaring opdoen met stille, elektrisch aangedreven auto’s en zich verdiepen in hoe mensen met blindengeleidehonden hier in het verkeer het beste mee omgaan.

“Wij zijn Renault Nederland zeer erkentelijk dat het ons een volledig elektrische Renault Kangoo Z.E. beschikbaar stelt. Dit biedt ons de mogelijkheid om ons te verdiepen in het fenomeen ‘stille auto’, zodat we kunnen nadenken over hoe onze blinde en slechtziende cliënten zich moeten voorbereiden op de toekomst met steeds meer elektrische auto’s”, zegt Ellen Greve, directeur van KNGF Geleidehonden.

Voor de overhandiging van de Renault Kangoo Z.E. aan KNGF Geleidehonden is een toepasselijke dag gekozen: 4 oktober, Nationale Dierendag. Janet Richter van Renault Nederland vertelt: “Wij zijn blij dat wij KNGF Geleidehonden kunnen helpen om kennis te maken met het dagelijkse rijplezier van de elektrische Renault Kangoo Z.E. Beide organisaties hechten veel waarde aan duurzaamheid. Zowel bij Renault als bij KNGF Geleidehonden is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de bedrijfsvoering verankerd.”
Renault is marktleider op het gebied van elektrische auto’s. Sinds de introductie van de eerste Renault Z.E. eind 2011 zijn in Europa al circa 30.000 elektrische Renaults verkocht.

“Elektrisch rijden past uitstekend in het duurzaamheidsbeleid van KNGF Geleidehonden. In die zin juichen wij de komst van een elektrische auto van harte toe”, besluit Ellen Greve.

over Renault Group