Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

RENAULT NIEUWS – MEI 2021

Newsletter

De ‘full hybrid’-versie van de Renault CAPTUR is binnenkort leverbaar: combineer de kracht van de elektromotor met het uithoudingsvermogen van een benzinevariant. De ‘full hybrid’ maakt het uitgebreide motorgamma van onze succesvolle B-SUV nog completer: voor iedere klant een motorvariant op maat.

RENAULT CAPTUR: EEN COMPLEET MOTORGAMMA

TCe 90 benzine:
Deze driecilinder turbomotor van de laatste generatie levert een vermogen van 90 pk. Hij is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak voor optimaal rijplezier en maakt van de CAPTUR een veelzijdige SUV. Bovendien onderscheidt hij zich door een laag verbruik. De Renault CAPTUR bij uitstek voor ieder budget.

TCe 100 bi-fuel benzine/lpg:
De nieuwe turbobenzinemotor draait niet alleen op benzine, maar presteert ook optimaal op lpg. De bi-fuel levert in dat geval 100 pk, meer dan voldoende voor een alert en soepel rijgedrag in combinatie met een beperkt verbruik. Mede dankzij het gebruik van een distributieketting, blijven de onderhoudskosten prettig laag. Een betaalbare en zuinige oplossing die ook de CO2-uitstoot van de CAPTUR verder reduceert.

TCe 140 benzine met 12V-microhybridetechnologie:
Deze direct ingespoten viercilinder turbomotor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeventraps EDC-automaat met dubbele koppeling. De microhybridetechnologie met 12V-batterij verlaagt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Deze lichte hybridetechniek, zonder externe oplaadmogelijkheid, wint energie  terug tijdens het remmen en ondersteunt de motor tijdens accelereren.

E-TECH Hybrid 140:
De ‘klassieke’ hybrideversie van de CAPTUR maakt gebruik van de innovatieve E-TECH-technologie van Renault. Hiermee is het mogelijk om tot 80 procent van de stadsritten volledig elektrisch af te leggen. Dat vertaalt zich in een brandstofbesparing tot 40 procent in de stad, in vergelijking met een gelijkwaardige benzinemotor. De batterij wordt automatisch opgeladen tijdens het rijden door het regenereren van energie.

Oplaadbare E-TECH Plug-in Hybrid 160:
In de oplaadbare hybrideversie van de CAPTUR biedt de innovatieve E-TECH-technologie een volledig elektrisch rijbereik tot 50 kilometer (gecombineerde WLTP-cyclus) en een brandstofbesparing tot 75 procent ten opzichte van een gelijkwaardige benzinemotor als de batterij regelmatig wordt opgeladen. Deze motorvariant maakt elektrisch rijden tot 135 km/u mogelijk. De Renault CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid 160 verenigt twee auto’s in één: een elektrische voor doordeweekse afstanden en een hybride voor langere reizen.

RENAULT CAPTUR: EEN WAAIER AAN MOGELIJKHEDEN DIE BIJ U PASSEN

Renault geeft de wereld kleur! En dat doen we door het grootste kleurenpalet op de markt aan te bieden. Binnen ons gamma is de CAPTUR ons boegbeeld. In de catalogus vind je maar liefst negen carrosseriekleuren, waarvan acht metallic kleuren. Twee daarvan (Rouge Flame en Blanc Nacre) zijn speciale metallicvarianten met geavanceerde diepte-effecten.
Samen maken ze 33 kleurcombinaties mogelijk (al dan niet tweekleurig) en dat is het ruimste aanbod in het B-SUV-segment.

Sinds januari 2020 en de lancering van de tweede generatie CAPTUR koos 92 procent van onze klanten voor een metallic lak, waarvan 20 procent voor een ‘speciale’ kleur. 73 procent gaf de voorkeur aan een tweekleurige uitvoering. Tot slot werd 8 procent van de modellen geleverd met een gepersonaliseerd interieur, voor een uitgesproken look.

VEILIGHEID EN INNOVATIES

Veiligheid is een van de pijlers in onze nieuwe ecologische en maatschappelijke strategie. Toch innoveerden we ook daarvoor al op het gebied van veiligheid om het dagelijkse werk van de hulpdiensten te vereenvoudigen.

Enkele van onze belangrijke innovaties:

  • De ‘Fireman access’ vergemakkelijkt ingrijpen door de brandweer om een batterijbrand als gevolg van een ongeval te blussen. Hierdoor kan veel tijd worden bespaard (van bijna 2 uur tot enkele minuten). Het systeem, dat al verkrijgbaar is op de elektrische voertuigen, zal worden uitgebreid naar alle nieuwe, oplaadbare hybridemodellen.
  • De ‘Rescue code’ stelt de brandweer in staat om een voertuig te identificeren aan de hand van een QR-code, om zo toegang te krijgen tot de technische gegevens. Daarmee kan de hulpverlening aan de passagiers na een ernstig ongeval met bijna 15 minuten worden versneld. Ook heeft Renault Group brandweermannen in twaalf Europese landen opgeleid om deze code te gebruiken en heeft Renault honderden voertuigen gedoneerd voor oefen- en opleidingsdoeleinden.

BINNENKORT TE ONTDEKKEN

PERSTESTS KANGOO / KANGOO VAN / EXPRESS / EXPRESS VAN / TRAFIC COMBI & SPACE


TERUGBLIK OP HET LAATSTE NIEUWS

 RENAULT TALK #1: ‘NOUVELLE VAGUE’, HET MERK RENAULT BEVESTIGT ZIJN AMBITIES (06/05/2021)

Samen met het team van Renault stelde Luca de Meo de visie van het merk voor: leider op het vlak van energietransitie, aan de top voor technologie en diensten, in het kader van een duurzamer en verantwoordelijker businessmodel.

 

 

Tags Captur

over Renault Group