Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

MOBILIZE nieuws – mei 2021

Mobilize   Newsletter

ONZE ACTUALITEIT ROND MOBILITEIT

MOBILITÉ360: MOBILITEIT VOOR EEN ZO GROOT MOGELIJK PUBLIEK VEREENVOUDIGEN (Frankrijk)

BlaBlaCar, Mobilize, RATP en Uber engageren zich samen voor een duurzame mobiliteit met het project ‘Mobilité360’. Het gaat er met name om het hoofd te bieden aan milieu-uitdagingen door de koolstofvoetafdruk te verkleinen en aan maatschappelijke uitdagingen door mobiliteit voor iedereen en overal eenvoudiger en toegankelijker te maken.
Zo benutten de vier actoren hun complementaire expertise om eenvoudigere, groene, duurzame en gedeelde mobiliteitsoplossingen aan te bieden aan steden en burgers. Ook publiceren ze een Stedelijk Mobiliteitsmanifest waarin ze zich engageren rond een gemeenschappelijke visie op de mobiliteit van morgen.

ZITY LANCEERT BESTY IN MADRID (Spanje)

ZITY Madrid heeft een overeenkomst gesloten met RCI Bank and Services en Bankinter Consumer Finance om zijn klanten financierings- en verzekeringsproducten aan te bieden.
ZITY Besty biedt gebruikers van de autodeeldienst ZITY de mogelijkheid om rechtstreeks via de ZITY-app toegang tot een kredietkaart of persoonlijke lening aan te vragen. Door de kredietkaart te gebruiken of een van de Besty-producten af te sluiten, krijgen de klanten een krediet op hun ZITY-account, dat ze kunnen gebruiken in de autodeel-app. Tegen eind 2021 kunnen ZITY-klanten ook gebruik maken van de diensten van RCI Bank and Services, zoals verzekeringsproducten.

MOBILIZE LANCEERT ZIJN EERSTE AUTODEELDIENST IN ITALIË

  • Mobilize lanceert in Bergamo zijn eerste zuiver elektrische autodeeldienst in Italië, beheerd door Oberti Spa, een concessiehouder van Renault Group. Vanaf de maand juni zullen 45 Renaults ZOE E-Tech Electric beschikbaar zijn in Bergamo en vier buurgemeenten (Lallio, Seriate, Orio al Serio en Brembate). Twintig stations voor de autodeeldienst van Mobilize worden ter beschikking gesteld aan de klanten van de 24/7-service.
  • Goed om te weten: Mobilize blijft ook samenwerken met Tper Spa, dat zijn zuiver elektrische autodeelvloot ‘Corrente’ vernieuwt en uitbreidt. Die vloot telt vandaag 335 Renaults ZOE in Bologna en Farrare.

ONZE ACTUALITEIT ROND ENERGIE

HET DUBBELLEVEN VAN EEN BATTERIJ

Mobilize stelt zich onder meer tot doel duurzame ecosystemen te creëren, die de elektrische mobiliteit combineren met intelligente laadsystemen en hergebruik van batterijen om hernieuwbare energie op te slaan.
Om deze uitdaging tot een goed einde te brengen, combineert Mobilize zijn expertise met die van andere spelers zoals Green-Vision. Deze start-up, gevestigd in Etampes nabij Parijs, is gespecialiseerd in de integratie van gebruikte batterijen in andere voertuigen. Oprichter Yann Lelong geeft uitleg over het partnerschap en wat hij met de oude batterijen uit Renault-voertuigen realiseert.

EVENEMENT

MOBILIZE STELT ZICH VOOR OP VIVATECH (FRANKRIJK)

Mobilize neemt deel aan de vijfde editie van de beurs Viva Technology, die van 16 tot 19 juni 2021 plaatsvindt in Paris Expo Porte de Versailles en via digitale weg.Het is de eerste beursdeelname van Mobilize en geeft het merk de gelegenheid om zijn visie op een duurzamere en meer verantwoorde mobiliteit voor te stellen en de experts te ontmoeten.

OVER MOBILIZE

Mobilize beheert mobiliteits-, energie- en datadiensten. De onderneming maakt deel uit van Renault Group. Mobilize steunt op open ecosystemen om flexibele mobiliteitsoplossingen af te leveren en een duurzame energietransitie te promoten, conform de doelstelling van Renault Group om koolstofneutraal te worden en de waarde van de kringloopeconomie te stimuleren.

Tags MOBILIZE

over Mobilize