Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault onthult nieuwe Talisman Estate

SCHIPHOL-RIJK – Renault presenteert de nieuwe Talisman Estate. Evenals de op 6 juli onthulde sedanversie is de stationwagen voorzien van het innovatieve en unieke 4Control®-onderstel (vierwielbesturing) met Multi-SENSE®. Het hoogwaardige interieur met tal van comfortvoorzieningen biedt een royale laadruimte tot 1.700 liter. Door een opvallend slank silhouet en dynamische proporties onderscheidt de Talisman Estate zich in zijn klasse. De Renault Talisman Estate beleeft zijn première op de IAA in Frankfurt en komt in de eerste helft van 2016 op de markt.

STIJLVOLLE D-SEGMENT STATIONWAGEN
Het D-segment is in Europa goed voor een verkoopvolume van meer dan een miljoen auto’s. Stationwagens zijn daarbij goed voor een aandeel van 54 procent. De Talisman Estate is voor Renault dan ook een belangrijke aanvulling en een aantrekkelijk model voor een grote groep die kiest voor de stijl en de praktische aspecten van een stationwagen.

De afmetingen van de Renault Talisman Estate zijn gelijk aan die van de sedanversie. Hij is 4,86 meter lang, 1,87 meter breed en 1,46 meter hoog, terwijl de wielbasis 2,81 meter bedraagt. De in verhouding lage daklijn en de ideale verhouding tussen glasoppervlak en carrosserie leveren ook bij dit nieuwe model een dynamisch uiterlijk op. De dakrails in chroomkleur met satijnglans en de dakspoiler versterken dat beeld, terwijl de fraaie C-stijl en de met chroom omlijste zijruiten finesse toevoegen.

De laadruimte biedt een inhoud van 572 liter tot aan de afdekhoes. De lengte van de laadvloer bedraagt 1.116 millimeter. Bij het neerklappen van de achterbank (60:40) – wat bovendien gemakkelijk gaat dankzij hendels achterin de laadruimte – neemt de inhoud zelfs toe tot 1.700 liter, met een laadvloerlengte van 2.010 millimeter.

COMFORT EN RUIMTE
Het interieur is bijzonder ruim en achterin zelfs nog royaler dan dat van de sedanversie dankzij 30 millimeter extra hoofdruimte.

 • Van zitting tot plafond: 902 mm voorin en 886 mm achterin
 • Breedte op schouderhoogte voorin: 1.512 mm
 • Beenruimte achterin: 262 mm
 • Meer dan 25 liter aan opbergvakken

De voorstoelen zijn leverbaar met:

 • Elektrische stoelbediening met acht verstelmogelijkheden, zes geheugenstanden en een met 60 mm verlengbaar zitvlak (alleen bij Initiale Paris)
 • Viervoudig, elektrisch verstelbare lendensteun
 • Zesvoudig verstelbare hoofdsteunen
 • Massagefunctie (2 programma’s / 5 frequenties)
 • Verwarmbare en geventileerde zitvlak en rugleuning

Twee belangrijke nieuwigheden zijn:

 • Geïntegreerde ventilatie voor meer comfort bij warm weer
 • Cover Carving Technology, waardoor de rugleuning opvallend slank blijft en wat achterin ruim drie centimeter extra beenruimte oplevert

De Renault Talisman Estate komt ook als zeer luxe en comfortabele Initiale Paris op de markt. Deze is voorzien van onder meer speciale Nappa lederen bekleding, gelamineerde geluidsisolerende zijruiten en de exclusieve lakkleur Noir Améthyste.

TOONAANGEVENDE TECHNOLOGIE
Net als de sedanversie onderscheidt ook de Renault Talisman Estate zich met zijn geavanceerde ondersteltechniek. Het is ‘s werelds eerste stationwagen met het 4Control®-onderstel en Electronic Damper Control. Het bezorgt de Talisman Estate niet alleen extra manoeuvreerbaarheid, ook optimale stuurprecisie, stabiliteit en veiligheid.

Renaults Multi-Sense® stemt verscheidene systemen op elkaar af en controleert en coördineert onder meer het 4Control®-onderstel, de Electronic Damper Control, de besturing, de motor, de automatische EDC-versnellingsbak, het instrumentenpaneel, het motorgeluid en de ambianceverlichting. Multi-Sense® biedt vier voorgeprogrammeerde modi: ‘Eco’, ‘Comfort’, ‘Neutraal’ en ‘Sport’. En dan is er ook nog de modus ‘Perso’ om de systemen naar persoonlijke voorkeur in te stellen.

R-LINK 2
De Talisman Estate krijgt de beschikking over twee verschillende R-Link multimedia- en navigatiesystemen. De basisversie is een systeem met digitale radio en 4,2-inch beeldscherm. Daarna komt het R-Link 2 multimedia- en navigatiesysteem met een 7-inch tablet-achtige touchscreen (liggend) en BOSE Surround Sound. Het meest uitgebreide R-Link 2-systeem heeft een ingebouwd portrait 8,7-inch scherm.

R-Link 2 is speciaal ontwikkeld voor toepassing in de auto en werkt net zo eenvoudig als een conventionele tablet:

 • Zorgvuldig ontworpen voor gebruik in de auto en hightech-uitstraling
 • Intuïtieve bediening, eenvoudig scrollen en in- en uitzoomen met twee vingers
 • Realistisch navigatiebeeld met 3D-weergave van gebouwen voor de 8,7-inch versie
 • Spraakbesturing voor navigatie en telefoon, voorleesfunctie voor e-mails
 • Bluetooth-connectiviteit voor handsfree bellen en audiostreaming
 • Meerdere aansluitingen voor mobiele apparaten

Behalve audio en navigatie zijn via het R Link 2-systeem ook voertuiginstellingen en de climate control te bedienen. Alle functies zijn te bedienen via eenvoudige snelkoppelingen op de touchscreen, via de multifunctionele draaiknop op de middenconsole en via het stuurwiel.

VEILIGHEID
De nieuwe Renault Talisman Estate biedt een veilige, geruststellende en gebruiksvriendelijke rijervaring dankzij een overvloed aan rijhulpsystemen en veiligheidsfuncties om de bestuurder te waarschuwen en te assisteren:

 • Geruststellend: Adaptive Cruise Control (ACC) en Active Emergency Braking (AEBS)
 • Waarschuwend: Lane Departure Warning (LDW), Safe Distance Warning (SDW), Traffic Sign Recognition met Over Speed Prevention (TSR/OSP) en Blind Spot Warning (BSW)
 • Assisterend: achteruitrijcamera, grootlichtassistent met Automatic High/Low Beam (AHL), parkeersensoren voor, achter en opzij, elektrische parkeerrem en Easy Park Assist
 • De uitschuifbare, kleuren head-up display draagt bij aan de comfortabele rijervaring en toont nuttige informatie op het gebied van snelheid, navigatie-aanwijzingen en rijhulpsystemen (ADAS)

MOTOREN
De benzineversies worden aangedreven door de Energy TCe 150 en Energy TCe 200, die beide uitsluitend zijn gekoppeld aan de zeventraps EDC-transmissie met dubbele koppeling.

Het dieselaanbod begint bij de Energy dCi 110. Deze is, evenals de sterkere Energy dCi 130, standaard voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak. In beide gevallen is de zestraps EDC-automaat optioneel. De Renault Talisman Energy dCi 160 is voorzien van twinturbotechniek en komt uitsluitend met de zestraps EDC-transmissie.

DEBUUT OP IAA
De nieuwe Renault Talisman Estate wordt leverbaar in vier uitrustingsniveaus en in de luxe uitvoering Initiale Paris. Het model beleeft zijn debuut op de IAA autosalon van Frankfurt 2015 (17-27 september 2015). De Talisman Estate komt in de eerste helft van 2016 op de Nederlandse markt.

over Renault Group