Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Nieuwe en spectaculaire racer debuteert op autoshow Moskou

Renault presenteert de Sport Trophy

Autosport

Renault Sport Technologies presenteert de Renault Sport Trophy, een spectaculaire raceauto. Hij is voor het eerst te zien op de internationale autoshow in Moskou (MIAS, 27 augustus t/m 7 september). Renault zet de Sport Trophy in voor de World Series by Renault in 2015. Binnenkort start een intensief test- en ontwikkelingsprogramma.

De Renault Sport Trophy is de jongste toevoeging aan de Renault Sport Technologies-familie. Hij is volledig voor het circuit ontworpen en is mogelijk de auto voor de nieuwe raceklasse van de World Series by Renault, die volgend jaar start. De auto straalt pure kracht uit en heeft alles in zich om uit te groeien tot een ware hit voor teams, coureurs en fans van de Renault Sport Technologies Fast, Free & Fun events.

Raceautobouwer Dallara bouwt de bolide op basis van een koolstofvezel monocoque-chassis. De Nismo-krachtbron levert een vermogen van meer dan 500 pk (368 kW). De sequentiële zeventrapstransmissie komt van Sadev en Michelin ontwikkelt speciale banden. Het gewicht van de Renault Sport Trophy  bedraagt zo’n 1.100 kilogram.

foto's

over Renault Group