Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Sport en Stichting Groot Hart openen Amsterdamse beurs Euronext op maandag 16 mei 2016

Autosport

SCHIPHOL-RIJK – Tv-presentator en coureur Rob Kamphues opende vanmorgen – samen met Melvin de Groot, de Renault Clio Cup Benelux winnaar van afgelopen weekend – de beurshandel met een slag op de gong. Hiermee kreeg de samenwerking van Renault met de Stichting Groot Hart extra glans.

Als merk met een rijke historie in 115 jaar autosport zet Renault zich graag in voor een goed doel. In het kader van 40 jaar Renault cupracen in de Benelux is Renault Nederland een samenwerking gestart met Stichting Groot Hart. De samenwerking tussen Renault en Stichting Groot Hart, waarvan Rob Kamphues initiatiefnemer is, beoogt raceplezier te bieden aan kinderen met een hartafwijking of een ernstige ziekte in de leeftijd van vijf tot zeventien jaar.

De start van de samenwerking was op 15 mei, tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. Dit was de eerste van drie racemeetings waarbij de kinderen een uitgebreid programma krijgen aangeboden, met een VIP-ontvangst op de paddock en een kijkje bij een raceteam van Renault. Het hoogtepunt tijdens de Pinksterraces was een rondje rijden op het circuit in een heuse Renault-raceauto, samen met een professionele coureur. De kinderen kregen een mooie oorkonde uitgereikt.

over Renault Group