Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Trafic Formula Edition Limited krijgt sportieve opvolger

Bedrijfswagens   TRAFIC

SCHIPHOL-RIJK - Wat gebeurt er als de racegenen van Renault worden overgebracht op de Trafic? Dan ontstaat de Renault Trafic Formula Edition, een bedrijfswagen met heel veel sportieve details. De vorig jaar geïntroduceerde Trafic Formula Edition Limited krijgt hiermee een sportieve opvolger. Tegelijk met de komst van de EURO 6 motoren voor Renault Bedrijfswagens is de nieuwe top-versie van de Renault Trafic te bestellen. De Trafic Formula Edition is er in de uitvoeringen Gesloten Bestel en Dubbele Cabine, voor prijzen vanaf 30.400 euro (excl. BTW/BPM).

De Trafic Formula Edition is anders dan zijn voorganger geen gelimiteerd leverbare uitvoering. Deze opvallende en sportieve verschijning maakt nu deel uit van het leveringsprogramma. Opvallende uiterlijke kenmerken zijn de hoogglans zilvergrijze voorspoiler en de striping in ‘silver-shade’ op de motorkap en langs de zijkant en het zilvergrijze F.E. logo in de grille. Daarnaast biedt de Trafic Formula Edition LED-dagrijverlichting, zilverkleurige inlays rondom de mistlampen en specifieke 17-inch aluminiumkleurige lichtmetalen wielen.

Stoere verschijning
Verder is de Formula Edition voorzien van sidesteps en zwarte dakrails, die specifiek voor deze uitvoering van de Trafic zijn ontwikkeld. De dakrails zorgen niet alleen voor een stoere uitstraling, maar zijn ook zeer praktisch. In combinatie met de verschuifbare dwarsdragers (accessoire) wordt een fraaie, volwaardige imperiaal gecreëerd die het brandstofverbruik en windgeruis nauwelijks beïnvloedt.

Lederen bekleding
Het interieur is bekleed met antracietkleurig leder, met grijze accenten en Formula Editionlogo. De grijze kleurschakeringen sluiten perfect aan bij de overige grijze interieuraccenten van de Trafic en geven een gevoel van luxe en sportiviteit.

Krachtige, zuinige TwinTurbo dieselmotoren
De Trafic Formula Edition komt beschikbaar in één carrosserievariant (L2H1) en met de keuze uit twee EURO 6 motoren: de ENERGY dCi 125 TwinTurbo en de ENERGY dCi 145 TwinTurbo. Deze motoren kenmerken zich door hun sportieve karakter en soepel rijgedrag. Doordat ze beide zijn voorzien van TwinTurbo-technologie, hebben de motoren een hoog koppel over een breed toerengebied. De twee turbo’s zorgen er bovendien voor dat deze motoren de Trafic tot één van de schoonste en zuinigste modellen in zijn segment maakt. De 92 kW (125 pk) variant heeft een maximumkoppel van 320 Nm met een brandstofverbruik van 6,1 l/100 km (160 gram CO2/km). De variant met 107 kW (145 pk) heeft een maximumkoppel van 340 Nm met een brandstofverbruik van 6,2 l/100 km (164 gram CO2/km).

De Trafic Formula Edition is vanaf heden bestelbaar en staat vanaf de zomer in de showroom bij de Renault dealers.

over Renault Group