Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Ook na 1 juli slechts 14% bijtelling en BPM-vrij

Renault Twingo eco2 benzine nog efficiënter

Personenauto's

SCHIPHOL-RIJK – De Renault Twingo eco2 benzine heeft subtiele wijzigingen ondergaan, waardoor de hoeveelheid CO2 die de motor uitstoot, is gedaald tot slechts 102 g/km. Daarmee blijft de Twingo 1.2 16V eco2 ook na 1 juli in de voor zakelijke rijders gunstige 14% bijtellingscategorie en vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting.

Dankzij de toevoeging van een aërodynamische achterspoiler is de luchtweerstand verder gereduceerd wat resulteert in een verlaagde CO2-uitstoot. Deze uitstoot van 102 gram CO2 per kilometer is genoeg om ook het tweede gedeelte van 2012 vrijgesteld te blijven van BPM en motorrijtuigenbelasting en te profiteren van de gunstige bijtellingscategorie van slechts 14%. De 4 cilinder 1.2 16V benzinemotor blijft verder ongewijzigd, en is met 75 pk nog steeds krachtig. Het blijft ook mogelijk om de Renault Twingo uit te rusten met lichtmetalen wielen, dankzij de aërodynamisch vormgegeven 15 inch ‘Air’ wielen die geen nadelige invloed hebben op de CO2-uitstoot.
Met deze wijziging behoudt de Renault Twingo zijn unieke status in zijn segment als het enige model dat zowel op benzine als diesel slechts 14% bijtelling heeft.
De nog efficiëntere Renault Twingo is leverbaar voor een scherpe vanafprijs van 7.990 euro voor de 1.2 16V eco2 Acces. De Authentique, Collection en Dynamique 1.2 16V eco2 zijn leverbaar voor prijzen vanaf respectievelijk 8.590 euro, 9.790 euro en 10.490 euro.

– See more at: http://pers.renault.nl/nieuwsberichten/nieuwsbericht/renault-twingo-eco2-benzine-nog-efficienter/47/#sthash.O4oHjBHX.dpuf

over Renault Group