Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault ZOE: recordaantal orders en registraties in juni in Europa en in Nederland

ZOE

SCHIPHOL-RIJK – Mede dankzij de opleving van de commerciële activiteiten in de meeste Europese landen liet Renault in mei al een toename van 56% noteren met de verkoop van elektrische voertuigen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Die trend zette zich door, resulterend in een recordaantal orders en registraties van de Renault ZOE in juni.

Renault ZOE driekwart voor rijdend

Ook in Nederland kent de nieuwe Renault ZOE een toename van 60% in orders, met name door de huidige € 4.000,- overheidssubsidie voor particulieren bij koop of private lease. Wie in de periode tot 31 augustus 2020 een order plaatst, profiteert ook nog van € 4.000,- extra Renault Subsidie. Daarmee is de ZOE nu tijdelijk leverbaar vanaf € 29.590,- exclusief overheidssubsidie en inclusief batterijkoop.

Met 11.158 orders werden in Europa in één maand nooit eerder zo veel exemplaren van de Renault ZOE besteld.Daarvan werden 7.050 bestellingen geplaatst in Frankrijk, de grootste markt voor elektrische voertuigen van Groupe Renault, waar het aantal orders met 355% toenam ten opzichte van juni 2019. Ook elders in Europa zet de stijgende lijn door, bijvoorbeeld in Duitsland, waar het aantal bestellingen in juni met 117% toenam tot 1.990.

“Met 10.790 orders werden in één maand nooit eerder zo veel exemplaren van de Renault ZOE besteld”

Behalve het recordaantal orders werd in Europa ook een recordaantal exemplaren van de Renault ZOE op kenteken gezet. Met 10.944 registraties groeide het aantal registraties met 107% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dankzij dit commerciële succes en de aanstaande marktintroductie van de nieuwe CLIO E-TECH Hybrid, CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid en MEGANE E-TECH Plug-in Hybrid waarin alle expertise op het gebied van 100% elektrische aandrijving is toegepast, ligt Groupe Renault goed op schema om de doelstelling van de Combined Average Fuel Economy (CAFE) te bereiken.

over Renault Group