Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Rijden met de nieuwe Renault Captur: ‘voiture à vivre’ in het B-segment

CAPTUR   Personenauto's   Renault

De Renault Captur is de ‘voiture à vivre’ in het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, compact van buiten (4,23 meter), ruim van binnen en modulair aan te passen aan het gebruik, zowel in de stad als daarbuiten. Zijn hoge zitpositie wordt gewaardeerd door klanten. Het maakt instappen gemakkelijk en biedt goed zicht op de weg. Al deze kwaliteiten verklaren het succes van de auto waarvan sinds de marktintroductie tien jaar geleden meer dan twee miljoen exemplaren in negentig landen over de hele wereld zijn verkocht.

De nieuwe Captur neemt de nieuwe designtaal over die is geïnitieerd door Gilles Vidal, Head of Design bij Renault. Deze nieuwe taal creëert een stijlvollere en dynamischere uitstraling door te spelen met licht en materie, met strakke lijnen en precieze details. Met zijn nieuwe voorzijde krijgt de nieuwe Captur ook een premium uitstraling.

De Captur blijft onverminderd toonaangevend in het segment van de stads-SUV’s, een markt die goed is voor de helft van alle verkopen in het B-segment, dat op zijn beurt 30% van de totale automarkt voor zijn rekening neemt.

De nieuwe Captur behoudt zijn veelzijdigheid, tweekleurige carrosserieopties en royale interieurruimte, samen met een reeks ingenieuze hightech voorzieningen. Behalve deze kwaliteiten, die allemaal deel uitmaken van zijn DNA, biedt de Captur ook een reeks nieuwe functies. Met meer expressiviteit, zowel vanbinnen als vanbuiten, vormt de styling een unieke mix van elegantie en sportieve geest met de nieuwe uitvoering esprit Alpine. Het interieur wordt gekenmerkt door nieuwe bekleding en nieuwe beeldschermen. Afhankelijk van de uitvoering omvat het OpenR Link-multimediasysteem met geïntegreerde Google-functies toonaangevende technologie dankzij Android Automotive 12, een wereldprimeur in het B-segment. De volledig nieuwe elektronische architectuur tilt de veiligheid naar nieuwe hoogten met een reeks van de nieuwste generatie rijhulpsystemen. Daartoe behoren onder meer de voorspellende rijfunctie voor de hybridevarianten en Active Driver Assist voor autonoom rijden op level 2.

Afhankelijk van de markt wordt de nieuwe Renault Captur geleverd met keuze uit vier motorvarianten, waaronder de 107 kW (145 pk) sterke E-Tech full hybrid – gekozen door meer dan 54% van de klanten in Nederland. Voor meer rijplezier en een dynamischere rit is de rijdynamiek herzien en de stuurbekrachtiging opnieuw gekalibreerd. Afhankelijk van de versie optimaliseert het Extended Grip-systeem de tractie in alle rijomstandigheden.

De nieuwe Renault Captur, die nog altijd wordt geproduceerd in de fabriek in Valladolid, komt voor de zomer op de Nederlandse markt.

Fabrice Cambolive, CEO van Renault: “Ruim tien jaar geleden brak Renault met de conventies van het B-segment en voorzag Captur van het DNA van de ‘voiture à vivre’, de ‘auto om te leven’. Deze visie wordt belichaamd door een maximum aan comfort: een hoge rijpositie, een leefbaar interieur dat kan worden aangepast aan het leven van de bestuurder en passagiers. Dit alles terwijl het model compact is: 4,23 m. Voortbouwend op zijn succes, met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren, blijft de Captur zich onderscheiden van de massa. Hij is nog meer afgestemd op de huidige tijd, met een nieuw, assertiever ontwerp, een volledig hybride E-Tech-motor en OpenR Link met geïntegreerde Google. Dit zijn allemaal nuttige technologieën en ze worden geprezen door onze klanten.”

Paula Fabregat, Design Projects Director bij Renault: “Terwijl hij de sterke punten behoudt die hem tot nu toe tot een succes hebben gemaakt, bevestigt de nieuwe Captur zijn persoonlijkheid met nieuwe, atletischere en dynamischere proporties. De volledig getransformeerde, horizontale voorkant is zowel grafisch als technologisch, waardoor die een sterke stilistische identiteit krijgt.”

DE FABRIEK IN VALLADOLID MAAKT ZICH KLAAR VOOR NIEUWE CAPTUR

Renault heeft sinds 1953 al meer dan acht miljoen voertuigen geproduceerd in het Spaanse Valladolid. Deze locatie heeft sinds de lancering van de eerste generatie Captur in 2013 al 2,2 miljoen exemplaren gebouwd. De fabriek bereidt zich nu voor op de nieuwe Captur, terwijl het zijn transformatie voortzet. Digitalisering van processen en de komst van kunstmatige intelligentie hebben het energie- en waterverbruik aanzienlijk verminderd, terwijl de focus op kwaliteit behouden blijft. De inzet van machine vision-camera’s en kunstmatige intelligentie verbetert de traceerbaarheid en respons. Tot slot ondergaat de nieuwe Renault Captur zogeheten ‘Confirmation Run’-tests. Daarbij leggen zeventig exemplaren een afstand van een miljoen kilometer af voorafgaand aan de marktintroductie. Het doel is om verbeterpunten te ontdekken en te zorgen dat de nieuwe Captur zich kan meten met de beste qua rijplezier, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Lees volledig persdossier in de bijlage

Meer beeld op de internationale mediasite

over Renault